avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani

in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care acorda prioritate.mentionez ca ma aflam pe banda a 2-a,pe prima banda aflandu-se un alt autoturism.dupa ce autoturismul din fata s-a pus in miscare am facut si eu acelasi lucru.cel din dreapta mea fiind tot oprit.in mom in care am ajuns in dreptul zebrei m-am trezit cu o pers de sex feminin ca se sprijinea de capota masinii.in acel mom n-am realizat de unde a aparut.
am oprit imediat masina,am mers la ea s-o ajut sa mergem la spital pt ingrijiri in caz de nevoie.ajuns la spital impreuna cu sotul ei...ea fiind preluata de un echipaj al salvarii care din intamplare s-a aflat in zona toata operatiunea de preluare nedurand mai mult de 30 de sec.....in urma investigatiilor s-a constatat ca fata nu are decat o echimoza la nivelul soldului si nk mai mult.tot atunci am aflat ca este gravida.......ca se afla cu sarcina la termen......ca sarcina nu are nici cea mai mica prbl.personalul medical au solicitat internarea in urma faptului ca ea trebuia sa nasca si doreau s-o tina sub observatie macar 24 de ore.in acest tp cei de la urgenta au solicitat un echipaj de politie care a ajuns in scurt tp la spital.am efectuat testul cu ap etilotest unde rezultatul a iesit negativ.......am facut expertiza tehnica a masinii la un service autorizat unde s-a constatat ca masina se afla in stare buna atat tehnic cat si sub aspect vizual.....am mers la politie unde am dat declaratie despre ce s-antamplat.......cand dupa toate astea am mers la spital sa ma interesez de starea fetei am aflat cu stupoare ca ea a dat semnatura pe propria raspundere ca nu doreste internarea.am mers la sotul ei acasa de unde am plecat impreuna catre localitatea unde se aflau parintii ei.
pe drum am cazut de acord asupra faptului ca nu are nici o pretentie.recunosc ca i-am dat 450 ron ca o recompensa a sperieturii trase .la ea acasa a scris o declaratie de mana cu martori prin care spune ca nu doreste sa emita nici un fel de pretentie de ordin moral sau material.mentionez ca in mom nefericitului eveniment carosabilul era umed iar eu nu aveam o viteza mai mare de 15-20 km/h.problema este ca acum doreste o suma mai mare.luni ar trebui sa merg cu ea la medicul legist pt un control.intrebarea mea este ce ar trebui sa fac......cum sa procedez pe mai departe si la ce ar trebui sa m-astept in continuare.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:11, 30 Mai 2012
va multumesc frumos pentru toate informatiile oferite.deocamdata nu pot decat sa astept sa vad ce va urma......oricum va voi tine la curent cu pasii urmatori.
Practica este alta. Dosarul deja s-a format la sesizarea spitalului si exista nr. dat de parchet .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
avvalentina, utilizator
bm41 a scris:

intr-un final am cazut de acord sa ne-mpacam.am mers impreuna la politie unde a dat o declaratie din care reiese ca nu doreste sa ne judecam , ca nu are nici un fel de pretentie materiala sau financiara si ca ne-am impacat.


nu contest ca poate practica este cum descrieti dar cred ca parchetul este sesizat de catre politie si nu de catre spital.
spitalul are obligatia sa sesiseze politia de existenta unor victime ca rezultat al unui accident rutier.

Art.91 – Neîndeplinirea de către unitatea de asistenţă medicală autorizată care a efectuat examenul de specialitate a obligaţiei de a comunica poliţiei rutiere faptul că o persoană a fost declarată inaptă pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, dacă s-a produs un accident de circulaţie care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ca urmare a afecţiunilor medicale ale conducătorului de vehicul, se pedepseşte cu amendă.

cee ce s-a si intamplat, politia a venit la spital.

in acest tp cei de la urgenta au solicitat un echipaj de politie care a ajuns in scurt tp la spital.


in cazul de fata spitalul daca solicita plata investigatiilor trebuie sa se indrepte cu pretentii spre victima deoarece aceasta prin declaratia data, il absolva de cheltuielile spitalului pe conducatorul auto.

si apoi cum poate sesiza spitalul parchetul din moment ce "victima" a parasit spitalul pe proprie raspundere?

parerea mea este ca in cazurile in care in urma cercetarilor procurorul inainteaza dosarul spre solutionare instantei de judecata atunci spitalul se poate constitui parte in proces ptr recuperarea cheltuielilor cu tratamentele si investigatiile.

daca procurorul dispune NUP spitalul trebuie sa deschida actiune in justitie impotriva celui spitalizat. cam asta cred ca este traseul in teorie.

poate gresesc cu supozitiile dar in cazul de fata sunt sigur ca declaratia de renuntare la pretentii il absolva de plata investigatiilor medicale pe conducatorul auto implicat.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - consecinte sergiu1988 sergiu1988 ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima marcuflorin1980 marcuflorin1980 Buna seara.Am avut un accident rutier cu victima in data de 29.04.2013.Victima a suferit julituri si a fost dus la uregenta unde a stat 4 ore si a primit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)