avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

Bună ziua, prin luna mai cred, am avut un accident rutier din vina mea, neacordare de prioritate intr.o intersectie, am avut dosar penal, am luat dovada de la parchet pana in ziua de azi. Cand am fost azi sa ridic urmatoare dovada de la parchet am aflat ca dosarul a fost clasat, si ca ar trebuii sa primesc prin posta o solutionare parca si inca ceva, cu care trebuie sa merg la politie sa.mi de.a permisul inapoi.

Am fost la audienta la parchet si doamna de acolo spunea ca as fii fost gasit nevinovat in dosar.

Intrebarea mea este, daca merg cu acele hartii la politie imi da permisul inapoi sau mi.l suspenda pe 90 de zile pentru neacordare de prioritate?

Victima nu a depus nici o plangere, si am inteles ca pot conduce cu hartia aia care.mi vine prin posta pana imi da permisul inapoi, acum nu mai stiu ce sa cred, am citit o mie de variante, vreau doar sa stiu daca politia mi.l suspenda daca parchetul a clasat dosarul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 9392 , utilizator 21:32, 27 Ianuarie 2020
In conformitate cu art. 103 alin. (1) lit. c) din O.U.G. nr. 195/2002 "Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere se dispune: (...) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, precum și în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulație încălcată prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."
Asadar, in ipoteza clasarii dispuse de procuror intervine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, care se va dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta.
Deci, sa inteleg ca nu imi da permisul inapoi?
Ți sa dat permisul până la urmă sau nu
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
9392, utilizator
Că nu înțeleg

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Clasare dosar accident rutier. reținere permis sau nu??? Laura634142 Laura634142 In urma cu 20 luni am provocat un accident rutier soldat cu 2 victime cu îngrijiri medicale de 150 respectiv 200 zile. Victimele si-au retras plângerile si ... (vezi toată discuția)