avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate elle12

Activitate elle12

Buna ziua. Care este procedura pentru obtinerea unui teren in concesiune de la o primarie, teren pe care o firma privata vrea sa dezvolte un proiect benefic comunitatii?
dar legea ce spune? am voie? Ideea este ca si vecinii au construit pe hotar un fel de sistem de energie solara, amplasat la vreo 5 metri inaltime, de care mi-e vesnic frica sa nu cada la noi in curte, pe copii...
Am dori sa facem la curte un foisor de lemn. La ce distanta de gard poate fi amplasat? Poate fi pus lipit de gard? Multumesc.
elle12 a scris:

Adica daca s-a facut o convocare la o comisie de cercetare, dar care nu mi-a fost trimisa direct mie, nu am semnat nicaieri de primire, ci la locul de munca, unde la momentul actual sunt in concediu de odihna, aceasta convocare este lovita de nulitate? Trebuie sa ma prezint?

As putea sa ma leg de faptul ca nu am fost instiintata asa cum prevede legea si am aflat doar indirect de convocare?
Daca ma prezint se considera ca am aflat si nu mai pot folosi ca vicu de procedura aceasta eroare de instiintare?
Răspuns la discuția sanctiunile disciplinare...
Va multumesc de raspuns si imi cer scuze pentru ca am postat acceasi intrebare de doua ori.
On topic: instiintarea telefonica de catre secretara scolii se considera instiintare legala? In metodologia de bac spune clar ca se trimite instiintare in scris.
elle12 a scris:

Adica daca s-a facut o convocare la o comisie de cercetare, dar care nu mi-a fost trimisa direct mie, nu am semnat nicaieri de primire, ci la locul de munca, unde la momentul actual sunt in concediu de odihna, acesata convocare este lovita de nulitate? Trebuie sa ma prezint? Sau ma pot folosi de acest aspect daca voi apela la justitie?

Voiam sa intreb daca aceasta modalitate de instiintare este un viciu de procedura. Multumesc.
Vă mulţumesc pentru răspuns. Mai am o întrebare: dacă această convocare nu mi-a fost trimisă personal, în scris, este viciu de procedură? convocarea a fost trimisă la şcoală, prin fax, iar eu sunt în concediu de odihnă, fiind vacanţă, deci eu nu am semnat nicăieri că am fost înştiinţată de această convocare. Este un viciu de procedură? Mulţumesc.
Adica daca s-a facut o convocare la o comisie de cercetare, dar care nu mi-a fost trimisa direct mie, nu am semnat nicaieri de primire, ci la locul de munca, unde la momentul actual sunt in concediu de odihna, acesata convocare este lovita de nulitate? Trebuie sa ma prezint? Sau ma pot folosi de acest aspect daca voi apela la justitie?
Buna seara.
As dori sa stiu daca invatamantul are un cod al muncii separat sau este valabila aceeasi lege Legea 53 / 2003 si CCMUN pe anii 2007-2010.

De asemenea, as dori sa stiu daca o comisie de control dintr-un inspectorat scolar are dreptul sa ma cheme la o ancheta fara a mi se aduce mai inainte la cunostinta faptele pentru care sunt invinuita si probele, mai ales ca mi se cere sa ma apar si sa dau declaratie scrisa, insa eu nu stiu cum sa-mi organizez apararea pt ca nu stiu exact ce invinuiri mi se aduc si ce se asteapta de la mine. Este legal sa fac cerere catre inspectorat sa mi se dea spre lectura raportul sau alte acte care ma incrimineaza? Concret, stiu doar ca mi se imputa ca o lucrare corectata de mine la bacalaureat a primit o alta nota la minister, in urma unor reevaluari prin sondaj. Sunt deci pasibila de o sanctionare disciplinara?