avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai putin de 5 zile de la convocare, dar s-a prezentat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai putin de 5 zile de la convocare, dar s-a prezentat

Buna ziua,

Am o intrebare legata de convocarea pentru sanctiune disciplinara. Situatia este urmatoarea: intre perioada convocarii pt cercetare disciplinara (luarea la cunostinta a convocarii scrise) si realizarea cercetarii au trecut nu 5 zile lucratoare ci doar 3; cu toate acestea, angajatul s-a prezentat la convocare si a semnat procesul verbal.
Acest "viciu de procedura" poate anula decizia de sanctionare daca se face o contestare, cf. legii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 13:49, 3 Ianuarie 2010
Cred ca acest lucru este in favoarea salariatului in cazul in care contesta decizia de sanctionare . Daca nu ati emis inca decizia de sanctionare nu cred ca ar fi gresit daca l-ati invita din nou , respectand termenele , la cercetarea disciplinara .
1. Faptul ca s-a facut convocarea la comisia de cercetare si ca salariatul s-a prezentat nu cred ca este un motiv de anulare a deciziei de sanctionare.
2. Salariatul este mai putin vinovat, pentru aceeasi fapta, daca termenul de convocare a fost mai scurt de 5 zile?
Atata timp cat angajatul s-a prezentat si a semnat procesul-verbal, inseamna ca a facut-o in cunostinta de cauza si nu cred ca o eventuala contestatie pe acest motiv i-ar da castig de cauza!
tudorvaleriu a scris:

1. Faptul ca s-a facut convocarea la comisia de cercetare si ca salariatul s-a prezentat nu cred ca este un motiv de anulare a deciziei de sanctionare.
2. Salariatul este mai putin vinovat, pentru aceeasi fapta, daca termenul de convocare a fost mai scurt de 5 zile?

Ratiunea imi dicteaza sa fiu 100% de acord cu dvs. Mai ales cand procesul verbal al intrunirii este semnat de angajat. Ma gandeam insa ca poate fi o creanga de care se poate agata un avocat abil, chiar daca este una subtire.
1. Eu nu am auzit, pana acum, ca o instanta sa anuleze o decizie de concediere pe acest motiv.
2. Dar totul este posibil desi nu cred ca pentru un avocat va fi o mare performanta daca va castiga un asemenea proces.
3. Rezultatul va fi pana la urma acelasi, chiar daca salariatul va fi reincadrat pri hotarare judecatoreasca: va fi concediat cu prima ocazie.

Alte discuții în legătură

Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere in baza articolului 61 lit. a rog ajutor Negrea Oana Negrea Oana Am un angajat care ocupa functia de sofer. De saptamana trecuta, mai exat din data de 01.11.2011, nu a mai venit la servici. Hotararea a fost luata probabil in ... (vezi toată discuția)
Termenul de 5 zile ContSters133104 ContSters133104 Angajatorul trebuie sa ma convoace la cercetare disciplinara cu 5 zile lucratoare inainte de data fixata la care ar urma sa ma prezint in fata ... (vezi toată discuția)