avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai putin de 5 zile de la convocare, dar s-a prezentat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai putin de 5 zile de la convocare, dar s-a prezentat

Buna ziua,

Am o intrebare legata de convocarea pentru sanctiune disciplinara. Situatia este urmatoarea: intre perioada convocarii pt cercetare disciplinara (luarea la cunostinta a convocarii scrise) si realizarea cercetarii au trecut nu 5 zile lucratoare ci doar 3; cu toate acestea, angajatul s-a prezentat la convocare si a semnat procesul verbal.
Acest "viciu de procedura" poate anula decizia de sanctionare daca se face o contestare, cf. legii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 13:49, 3 Ianuarie 2010
dar cele privind obligatia angajatului de a sta in societate (mai putin de 3 ani) dupa ce au facut un curs de formare profesional, se inregistreaza la ITM?
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
Manin, utilizator
Nici acestea nu se inregistreaza la ITM ... la ITM se inregistreaza numai actele aditionale care modifica c.i.m. . Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Manin a scris:

dar cele privind obligatia angajatului de a sta in societate (mai putin de 3 ani) dupa ce au facut un curs de formare profesional, se inregistreaza la ITM?

Acestea nu se inregistreaza la ITM.
elle12 a scris:

Adica daca s-a facut o convocare la o comisie de cercetare, dar care nu mi-a fost trimisa direct mie, nu am semnat nicaieri de primire, ci la locul de munca, unde la momentul actual sunt in concediu de odihna, aceasta convocare este lovita de nulitate? Trebuie sa ma prezint?

As putea sa ma leg de faptul ca nu am fost instiintata asa cum prevede legea si am aflat doar indirect de convocare?
Daca ma prezint se considera ca am aflat si nu mai pot folosi ca vicu de procedura aceasta eroare de instiintare?
ar putea exista aceasta posibilitate art. 267 cel putin alin. (2) Codul Muncii " ... salariatul va fii convocat in scris ... "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere in baza articolului 61 lit. a rog ajutor Negrea Oana Negrea Oana Am un angajat care ocupa functia de sofer. De saptamana trecuta, mai exat din data de 01.11.2011, nu a mai venit la servici. Hotararea a fost luata probabil in ... (vezi toată discuția)
Termenul de 5 zile ContSters133104 ContSters133104 Angajatorul trebuie sa ma convoace la cercetare disciplinara cu 5 zile lucratoare inainte de data fixata la care ar urma sa ma prezint in fata ... (vezi toată discuția)