avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai putin de 5 zile de la convocare, dar s-a prezentat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai putin de 5 zile de la convocare, dar s-a prezentat

Buna ziua,

Am o intrebare legata de convocarea pentru sanctiune disciplinara. Situatia este urmatoarea: intre perioada convocarii pt cercetare disciplinara (luarea la cunostinta a convocarii scrise) si realizarea cercetarii au trecut nu 5 zile lucratoare ci doar 3; cu toate acestea, angajatul s-a prezentat la convocare si a semnat procesul verbal.
Acest "viciu de procedura" poate anula decizia de sanctionare daca se face o contestare, cf. legii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 13:49, 3 Ianuarie 2010
Adica daca s-a facut o convocare la o comisie de cercetare, dar care nu mi-a fost trimisa direct mie, nu am semnat nicaieri de primire, ci la locul de munca, unde la momentul actual sunt in concediu de odihna, acesata convocare este lovita de nulitate? Trebuie sa ma prezint? Sau ma pot folosi de acest aspect daca voi apela la justitie?
Convocarea nu este lovita de nulitate , ci decizia de concediere se anuleaza de catre instanta de judecata.
Prin urmare, va puteti adresa instantei de judecata pentru anularea deciziei de concediere.
elle12 a scris:

Adica daca s-a facut o convocare la o comisie de cercetare, dar care nu mi-a fost trimisa direct mie, nu am semnat nicaieri de primire, ci la locul de munca, unde la momentul actual sunt in concediu de odihna, acesata convocare este lovita de nulitate? Trebuie sa ma prezint? Sau ma pot folosi de acest aspect daca voi apela la justitie?

Voiam sa intreb daca aceasta modalitate de instiintare este un viciu de procedura. Multumesc.
:offtopic: Interventie moderator
Incercati sa nu mai puneti aceeasi intrebare pe mai multe topicuri .. este o incalcare a Regulamentului de postare ...
V-am dat raspunsul pe celalat topic.
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua si La multi ani!

as vrea o lamurire: eu cand realizez cercetarea disciplinara urmez urmatorii pasi:
1referat
2decizie numire comisie
3convocare
4nota explicativa data de angajat
5proces verbal de propunere a sanctiunii semnat de comisie si de reprezentantul societatii ( salariatul nu semneaza procesul verbal)
6decizie sanctionare cere se comunica salariatului

nu fac proces verbal cand se prezinta salariatul, e gresit?
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
Manin, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen convocare cercetare disciplinara pati pati Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea speta: Un angajat primeste pe 30.01.2012 decizie de suspendare a contractului individual de munca iar pe 09.02.2012 ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere in baza articolului 61 lit. a rog ajutor Negrea Oana Negrea Oana Am un angajat care ocupa functia de sofer. De saptamana trecuta, mai exat din data de 01.11.2011, nu a mai venit la servici. Hotararea a fost luata probabil in ... (vezi toată discuția)
Termenul de 5 zile ContSters133104 ContSters133104 Angajatorul trebuie sa ma convoace la cercetare disciplinara cu 5 zile lucratoare inainte de data fixata la care ar urma sa ma prezint in fata ... (vezi toată discuția)