avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate mariapopescu65

Activitate mariapopescu65

Multumesc pentru raspunsuri.
Am itneles ca fara certificat de calitate de mostenitor nu pot fi primiti banii reprezentand dividendele.
Ce se intampla cu terenul dat in arenda? poate fi pierdut si acesta daca in 3 ani de la decesul mamei ,nu facem dezbaterea succesorala si nu platim impozitul pe teren?
Actul la Agrogal se numeste "CONTRACT DE ARENDARE" intre mama ca arendator, aceasta decedand acum 2 ani si SC.Agrogal SA in calitate de arendas.
Titlul acestor acte :
1) DECLARATIA mea de acceptare a succesiunii dupa mama,
2) DECLARATIA tatalui ca renunta la succesiune defunctei sotii,
3) DECLARATIE DE NOTORIETATE, prin care subsemantele,cele doua vecine cu defuncta ,declara ca au cunoscut-o pe defuncta de peste 25 de ani,ca a avut doi copii,eu si fratele meu, ca mostenitori legali.

Ce alt act sa prezint la Agrogal pt a ne da dividendele si a nu pierde terenul.Exista acest risc daca nu dezbatem succesiunea?
Am prezentat la SCAgrogal declaratia noariala de renuntare la mostenire a tatalui meu, declaratia mea de acceptare a mostenirii dupa mama, declaratia notariala ca decedata are doi copii ca mostenitori, martore fiind doua vecine pt confirmare.
Pot cere certificat de mostenitor de la notariat daca nu am dezbatut succesiunea?
Sa cer in scris la Asociatie dreptul la dividendele pe care refuza sa le dea, pe motiv ca n-a fost dezbatuta succesiunea? Anul trecut ne-au dat dividendele in baza actelor notariale mentioante anterior.Incepand cu acest an refuza sa ne dea suma de bani cuvenita ca dividende,cerand sa fie facuta dezbaterea succesiunii. Ce alt act sa mai prezint pt a primi dividendele,excluzand dezbaterea succesiunii ,deocamdata?
Mama a decedat acum 2 ani.
Mostenitorii ramasi sunt doar cei doi copii, eu si fratele, deoarece sotul, tatal nostru,a dat renuntare notariala la mostenirea dupa mama.
Unul din copii a ramas in casa parinteasca, acceptand implicit mostenirea dupa mama,celalalt a dat acceptarea mostenirii in termenul legal de 6 luni.
Am fost informati de catre S.C.Agrogal S.A.ca pana nu se face succesiunea dupa mama, mie si fratelui meu, cei doi mostenitori, nu ne dau dividendele in bani de anul asta si ca vom pierde dupa 3 ani de la moartea mamei dreptul la acesti bani si la teren , daca nu dezbatem succesiunea in timp util.
( S.C.Agrogal S.A.=asociatia la care mama, cand traia, a dat pentru 10 ani in arenda un teren agricol de 8 ha, in baza acelei legi de de recunoastere a terenurilor,mai ramanand inca vreo 6 ani din cei 10 prevazuti in contractul de arenda.)
1)Intrebarea mea este ce act notarial sa mai fac pt a mi se da dividendele ,mie si fratelui meu,pt a nu pierde terenul, excluzand insa succesiunea, care din motive financiare trebuie amanata vreun an?
Conform carei legi terenul dat in arenda si dividendele pot fi pierdute daca nu facem succesiunea dupa mama , in conditiile in care am dat la Agrogal actele notariale cu renuntarea la mostenire a sotului decedatei, acceptarea mostenirii de catre fiica si actul notarial ca au ramas doi copii , x si y,ca mostenitroi dupa mama, cu doi martori vecini care au semnat pe act ca sunt doar doi copii ramasi dupa decedata.
Mentionez ca insumand impozitul pe terenul agricol respectiv si impozitul pe venitul agricol aferent terenului care trebuie platit la Finante, rezulta exact suma care trebuie sa o luam.
Practic daca nu ne dau banii de dividende, adica cei aproximativ 4000 lei, pt a plati impozitul pe teren, trebuie sa scoatem noi din buzunar acesti bani pt a plati impozitul pe terenul folosit de Agrogal ,fara a avea vreun beneficiu din asta.
Cu alte cuvinte ei folosesc terenul nostru si noi le platim impozitul pe teren fara a primi macar dividendele care ni se cuvin.

2)Daca nu ne dau banii reprezentand profitul nostru agricol am putea sa le cerem in scris sa achite din acesti bani impozitul pe teren care se ridica aproximativ la suma care o au ei de dat?

3) Impozitul pe terenul agricol in cauza nu a fost platit de peste 2 ani de zile.Ce se intampla daca trec 3 ani de la neplata impozitului pe acest teren agricol care este inca in arenda la Agrogal? N-ar fi normal ca Agrogalul sa plateasca impozitul pentru acest teren?In contract nu este prevazut asta.

4) Cum pot plati eu impozitul pe partea mea de teren adica cele 4 ha, in conditiile in care nu s-a facut dezbaterea succesiunii si in acte apare mama, care a decedat,cu cele 8 ha, nu eu si fratele meu , cei doi mostenitori?