avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate elenna

Activitate elenna

Răspuns la discuția vecini galagiosi
Da doamna Elga, ii solicitam pe vecini ca martori dar acest tip de zgomote pe care le fac cei care au parchet laminat fara covoare deranjeaza doar pe vecinii care locuiesc dedesubt. Iar noi romanii nu suntem uniti, ba dimpotriva, unii se bucura ca nu li se intampla lor asta. In randul oamenilor este impamantenita ideea ca deranjarea ordinii publice inseamna doar ascultarea muzicii la volum ridicat, folosirea ciocanului si a bormasinii dupa ora 23 etc. In rest, activitatile permanente ca mutatul mobilei, scapatul obiectelor, tropaitul trec drept elemente firesti ale existentei cotidiene. O renovare a unui apartament se realizeaza in intervale orare acceptabile si stii ca se termina candva, dupa cateva luni sau mai putin, pe cand aceste neplaceri nu vor inceta niciodata. Iar daca pe un vecin care-si modernizeaza apartamentul nu ma supar, pentru ca nu pot sa-i cer sa-si faca treaba fara zgomot, cu vecinii care tin cu orice pret sa le auzim fiecare miscare am o mare problema pentru ca acestia prin cateva masuri simple ar putea sa ne scuteasca de la calvarul zilnic(nocturn). Iar o masura usor de aplicat ar consta in acoperirea parchetului cu o mocheta sau covor. Dar nesimtirea si prostia unora sunt infinite, asa ca mai bine sa moara cel de sub tine...
E absurd. Aici este indolenta si nesimtirea operatorului care v-a raspuns. Se pare ca de modul in care isi fac treaba acesti oameni nu se intereseaza nimeni. Daca cel care v-a raspuns are impresia ca e platit ca sa stea pe banii contribuabililor deci si ai dvs se inseala. Sfatul meu este sa va duceti la sectia de politie de care apartineti si sa faceti o reclamatie scrisa pntru care sa solicitati numar de inregistrare. In locul dvs i-as fi dat urmatoarea replica: Daca mata doar te faci ca muncesti si dormi pe banii statului si acest lucru nu te afecteaza cu nimic in ceea ce priveste locul de munca, pentru mine lucrurile nu stau la fel. Eu nu-mi permit sa ma duc obosita la serviciu din cauza vecinilor si din cauza ca mata nu-ti faci datoria si sa gresesc date si cifre, pt ca am raspundere mare iar a gresi nu-mi este permis.
Ce ne facem cu vecinii care-si pun parchet laminat, cel mai adesea neizolat fonic, si care iti toaca marunt nervii zi de zi, noapte de noapte? Ce ne facem cand acestia isi muta mobila, scaunele permanent pe parchetul fara covoare, merg incaltati, tropaie, scapa obiecte pe jos facandu-te sa-ti doresti sa pleci de acasa duminica la ora 6 dimineata, cand altii poate se odihnesc dupa o saptamana de munca? Si mie imi este afectata capacitatea de concentrare, de comunicare cu colegii si eficienta la serviciu si n-as vrea sa ajung in situatia sa fiu perceputa drept o persoana incapabila sau slab pregatita din cauza vecinilor care nu ma lasa sa ma odihnesc. Desi altii considera ca e normal sa faca ce doresc la ei in casa si sa sfideze regulile elementare de convietuire, prin asta eu sunt privata de un drept de-al meu, acela de a ma odihni in propria casa. Pe masura ce nesimtirea si prostia romanilor ia amploare, se simte din ce in ce mai acut nevoia unei legi clare si neinterpretabile, care sa ne protejeze de cei certati cu bunul simt care ne compromit sanatatea psihica dar si fizica.
Răspuns la discuția reclamatie liniste bloc
liliana_grebanus a scris:

Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu.
As dori sa stiu si eu: care este limita de zgomot admisa in locuinte? Exista o lege in acest sens?
Mentionez ca nu dau petreceri, nu ascult muzica , seara niciodata, nu vorbesc tare, nu am certuri, etc.

De fapt doamna a reclamat ca o deranjeaza mersul meu (sau al sotului meu, sau al copilului), ca mergem noaptea ( si ziua) tare prin casa si se aude la ea, ca mutam mobila noaptea (absurd!). O deranja scaunul de la calculator, cu rotile, se pare ca se aude la ea cand il miscam, o deranjeaza daca scapam un lucru pe jos sau daca sare copilul din pat in loc sa coboare normal, pe aceasta o deranjeaza si copii afara daca se joaca cu mingea langa apartamentul ei si le face scandal .
Ma simt agasata de catre aceasta, mai ales ca im bloc se mai pune si muzica , se mai dau petreceri, etc, etc, iar eu nu am comentat niciodata . Eu am facut ziua fetitei mele cu muzica in surdina, insa copiii se jucau, mai cadeau, si bineinteles ca tot s-a simtit deranjata. In vara voi mai avea un bebe, ce sa fac? O sa ma dispere vecina aceasta!
Cum pot demonstra ca nu fac zgomote mai mari decat limita bunului simt?

Pune-ti covoare. E atat de greu? Eu nu pot sa inteleg. Sa-ti spun prin ce trec eu zi de zi. De un an de zile vecinii de deasupra mea si-au pus parchet laminat si bineinteles au renuntat la covoare, ca asa e cool. Tot de atunci nu mai am liniste in casa. Sotul ei e mai mereu plecat iar ea, femeie la 47 de ani, casnica, se trezeste zilnic la ora 6 si face un zgomot infernal. Târâie scaune, pune pe jos (scapa) obiecte, tropaie cand merge de zici ca sare in călcâie, da cu aspiratorul si il freaca de parchet de imi vine sa plec de acasa. Si ce e mai rau este ca are scaune cu roti in toata casa si chiar si atunci cand sta pe scaun se misca iar rotile de la scaune se freaca permanent de parchet. Tot ce face in bucatarie se aude la mine in casa si in bucatarie adica dedesubt, dar si in camerele alaturate, adica in dormitorul in care dorm eu. In weekend si nu numai fiică-sa isi aduce copiii care fac un zgomot pe parchet de nedescris. E durere... Ma duc la serviciu obosita, in weekend si in concediu nu pot dormi dupa ora 6. Si tu te consideri o victima? Pune-te in pielea celor care locuiesc sub tine si vezi cum ar fi sa treci prin ce trec eu. Solutia e simpla, iti pui covoare si poti sa mergi libera la tine in casa fara teama ca ii vei deranja pe ce de sub tine.