Am depus actele bunicii mele pentru ridicarea pensiei de urmas de veteran de razboi la inceputul lunii iunie 2014 la A.N.V.R. sector 4. Dupa o saptamana am fost chemata sa ridic pentru dansa legitimatia de veteran, abonament Metrorex si cateva calatorii SNCFR. Mi s-a cerut sa platesc si cotizatia pe 2014 pe care nu am intarziat sa o onorez. Cat despre cum si cand va veni prima pensie mi s-a spus sa ma adresez Casei de Pensii din Soseaua Vitan, ceea ce am si facut. Facand abstractie de statul la 2 cozi consecutive cumuland cca 1, 5 ore, pentru a putea intreba ceea ce ma interesa, am primit un raspuns mai mult evaziv. In final am fost trimisa la oficiul postal de unde apartine bunica si a intreba luni in sir daca a venit talonul si apoi a veni ulterior cu acesta pentru a primi de la Casa de Pensii decizia de pensionare. Destul de ilogic. Am intrebat in lunile : iunie, iulie, august pe factorul postal daca a venit talonul, insa am primit de fiecare data un raspuns negativ. Cotizatia nu au intarziat sa o pretinda , insa pensia intarzie cat se poate de mult . Nu se stie exact cine raspunde pentru intarziere sau unde sa intreb pentru a afla un raspuns clar si sigur. Totul este ambiguu, lasat la voia intamplarii si pus in carca rabdarii contribuabililor. Tin sa mentionez ca bunica ar fi trebuit sa beneficieze de acest drept incepand cu anul 1996 de cand a decedat bunicul, dar nu a avut cine sa umble dupa acte... . Nu ar fi o suma fabuloasa, sunt 150 de ron, cu care incerc sa intregesc un venit de minim pe economie si o pensie de urmas din care platesc o chirie (eu si bunica locuim impreuna intr-un apartament inchiriat), datoriile stranse de la operatia bunicii mele si multe alte maruntisuri vitale pentru o existenta discreta. Am inteles ca nu se mai plateste pensia retroactiv, pentru anii pierduti, dar totusi cand si unde voi putea primi un raspuns , va rog sa ma indrumati dumneavoastra.
Va multumesc , R.G.