avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intarzierea intrarii in drepturi ca pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intarzierea intrarii in drepturi ca pensionar

Am depus actele bunicii mele pentru ridicarea pensiei de urmas de veteran de razboi la inceputul lunii iunie 2014 la A.N.V.R. sector 4. Dupa o saptamana am fost chemata sa ridic pentru dansa legitimatia de veteran, abonament Metrorex si cateva calatorii SNCFR. Mi s-a cerut sa platesc si cotizatia pe 2014 pe care nu am intarziat sa o onorez. Cat despre cum si cand va veni prima pensie mi s-a spus sa ma adresez Casei de Pensii din Soseaua Vitan, ceea ce am si facut. Facand abstractie de statul la 2 cozi consecutive cumuland cca 1, 5 ore, pentru a putea intreba ceea ce ma interesa, am primit un raspuns mai mult evaziv. In final am fost trimisa la oficiul postal de unde apartine bunica si a intreba luni in sir daca a venit talonul si apoi a veni ulterior cu acesta pentru a primi de la Casa de Pensii decizia de pensionare. Destul de ilogic. Am intrebat in lunile : iunie, iulie, august pe factorul postal daca a venit talonul, insa am primit de fiecare data un raspuns negativ. Cotizatia nu au intarziat sa o pretinda , insa pensia intarzie cat se poate de mult . Nu se stie exact cine raspunde pentru intarziere sau unde sa intreb pentru a afla un raspuns clar si sigur. Totul este ambiguu, lasat la voia intamplarii si pus in carca rabdarii contribuabililor. Tin sa mentionez ca bunica ar fi trebuit sa beneficieze de acest drept incepand cu anul 1996 de cand a decedat bunicul, dar nu a avut cine sa umble dupa acte... . Nu ar fi o suma fabuloasa, sunt 150 de ron, cu care incerc sa intregesc un venit de minim pe economie si o pensie de urmas din care platesc o chirie (eu si bunica locuim impreuna intr-un apartament inchiriat), datoriile stranse de la operatia bunicii mele si multe alte maruntisuri vitale pentru o existenta discreta. Am inteles ca nu se mai plateste pensia retroactiv, pentru anii pierduti, dar totusi cand si unde voi putea primi un raspuns , va rog sa ma indrumati dumneavoastra.
Va multumesc , R.G.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
Rizescu Georgiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 26 August 2014
1. - Faceti o interventie scrisa la Casa de Pensii prin care solicitati sa vi se spuna de ce intarzie emiterea deciziei de pensionare.
- Posta nu are legatura cu asa ceva, ea aduce pensia atunci cand Casa de Pensii trimite talonul de pensie si banii necesari.

2. Va primi pensie de la data aprobarii deciziei deci va primi si din urma, de la data depunerii cererii pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas Cristina Pandrea Cristina Pandrea Buna seara,bunica mea a depus azi dosarul pt pensia de urmas dupa bunicul decedat.Mentionez ca ea nu are pensie sau alt venit. I s-a dat un bon cu nr ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa bunic mihasava35 mihasava35 Buna ziua...Intreb....Desii nu stiu prea multe detalii..Bunicul meu dupa tata,a fost cred ca i se spune veteran de razboi..Tatal meu a primit o pensie de urmas ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces ContSters167230 ContSters167230 buna ziua! tatal meu a decedat in iulie 2010 si nu era pensionar.el locuia cu bunica mea, pensionara de c.a.p.si cu pensie de veteran de razboi. ea a primit de ... (vezi toată discuția)