Buna ziua! As vrea, daca se poate sa-mi raspunda cineva abilitat din domeniul pensiilor, va rog.
Bunica mea are pensie de urmas. M-am uitat pe adeverinta care a venit da la Casa de pensii cu stagiul de cotizare a bunicului, titularul de drept, si am vazut ca avea trecut ca ani de vechime in munca numai 30 de ani, desi are pe carnetul de munca 44 de ani (mentionez ca el a lucrat la aceeasi unitate tot timpul si ultimii ani nu i-au fost luati in calcul).Bunicul meu a decedat in 2003, a fost pensionat din anul 1977 si de atunci el nu a mai fost la Casa de pensii pentru nici o recalculare. Eu am depus un dosar la Casa de pensii pentru bunica mea acum cateva luni si as vrea sa va intreb: presupun, ca bunicul fiiind decedat, nu mai poate exista o recalculare pentru el. Dar pentru bunica de cand s-ar putea recalcula: de cand am depus dosarul sau de cand beneficiază ea de pensie de urmas?
Va multumesc foarte mult.
Pana in prezent, casele Judetene de pensii aveau obligatia sa trimita deciziile de recalculare a pensiilor la toti salariatii, la care sa ataseze buletinul de calcul. In cazul primirii unei astfel de decizii, dar nu are atasat buletinul de calcul, adresati-va in scris Casei de Pensii pentru eliberarea lui. Apoi dupa primirea lui confruntati perioadele de munca inscrise in buletin cu cele inscrise in carnetul de munca al bunicului dvs. Daca considerati ca recalcularea pensiei este gresita puteti solicita Casei de pensii revizuirea dosarului pt acordarea pensiei de urmas sau puteti contesta in termen de 45 de zile decizia Casei de pensii in instanta.
Recalcularea pensiei de urmas a bunicii dvs are la baza si recalcularea pensiei bunicului tau, chiar daca este decedat. Calculul pensiei de urmas are la baza dosarul de pensionare al bunicului tau.
Recalculare pensie
piciu75
buna!Mama are pensie de urmas dupa tata,care a decedat in 2001.A scos tot ce trebuia pentru recalculare inclusiv cele cu sporul de noapte ,le-a dus la ... (vezi toată discuția)