avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate Petru-O

Activitate Petru-O

Răspuns la discuția Legea 154/2021
Pentru cei interesati, plata acestor drepturi s-a amanat cu un an si se va face incepand cu 01.01.2023.
Discuție Legea 154/2021
Buna ziua, stie cineva daca s-au publicat normele de aplicare a legii 154/2021 si eventual unde le gasesc.
Sau eventual ma puteti ajuta cu o interpretare a celor doua paragrafe de la articolul 3^1, adica dupa parerea dvs. expresia "in timpul" se refera la perioada 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 iar expresia "după încetarea situațiilor prevăzute la art. 1" se refera la perioada de dupa 6 martie 1945?

Articolul 3^1

(1) Copilul celui decedat, dispărut sau exterminat în trenul morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, în timpul deportării în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, în timpul privării de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuința pe care o deținea, în timp ce a făcut parte din detasamentele de muncă forțată, are dreptul la o indemnizație lunară în cuantum de 175 lei.

(3) Copilul născut după încetarea situațiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-e) și g) are dreptul la o indemnizație lunară în cuantum de 50% din indemnizația de care ar fi beneficiat părintele său decedat, stabilită conform prevederilor art. 2 la data depunerii cererii de către copil.




Articolul 1

(1) Beneficiază de prevederile prezentei ordonanțe persoana, cetățean român**), care în perioada regimurilor instaurate cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 a avut de suferit persecuții din motive etnice, după cum urmează:

a) a fost deportată în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate;
b) a fost privată de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare;
c) a fost refugiată, expulzată sau strămutată în altă localitate;
d) a făcut parte din detașamentele de muncă forțată;
e) a fost supraviețuitoare a trenului morții;
f) este soțul sau soția persoanei asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, dacă ulterior nu s-a recăsătorit;
g) a fost evacuată din locuința pe care o deținea.
Răspuns la discuția Actionar
A fost intr-adevar delistata de la bursa, asta am spus si eu mai sus, dar atunci cum explicati faptul ca actionarul majoritar si-a vandut actiunile acum 3 luni ? [ link extern ]
Discuție Actionar
Buna ziua, sunt actionar la o firma (Simerom Sibiu) care nu mai realizeaza produse de peste 8-9 ani, nu mai are angajati si nici mijloace de productie sau cladiri ( au fost demolate). Acum vreo 8-9 ani a fost delistata de la bursa si in urma cu putin timp actionarul majoritar a cedat actiunile proprii ( peste 90% din actiunile Simerom) unor alte persoane pentru stingerea unei unei datorii mai vechi. Noii actionari majoritari au demarat constructia unui mall pe terenul Simerom. Vreau doar sa stiu daca noi ceilalti actionari avem vreun beneficiu sau vreun drept acolo, sau eventual unde putem cere detalii despre ce se intampla acolo.