da asa este-am cheltuit si bani si timp si nervi incercand sa obtin vizele....nu este usor mai ales ca cere timp si rabdare si bani ....de aceea as vrea sa o aduc in februarie pe fiicamea aici pt a nu mai cheltui din nou o suma semnificativa de bani si multe altele pe langa....
oricum la inceputul lui februarie o sa fiu in Romania si intr-un fel sau altul o sa vedem cum si in ce conditii voi rezolva problema !!!o sa va tin la curent cu demersul...
multumesc de rabdare si intelegere si de ajutor !!!
o zi buna
multumesc....mda ...ziceti ca e bine sa-l motivez pe fostul sot pt a-mi da acordul sa o pot scoate pe fata din tara?hm....totul se reduce la bani chiar si cand vine vorba de propriul copil...asta vreti sa ziceti?....
oricum nu stiu zau ce ar putea sa il motiveze.....
sa speram ca intr-un fel sau altul o sa rezolv situatia ....as vrea tare mult sa o pot aduce pe fiicamea aici in februarie pt ca am cheltuit o gramada de bani cu actele si viza si nu mai vreau sa cheltuiesc inca o data doar pt ca fostul sot este cum este ...( nu vreau sa fiu rautacioasa aici pe site sau sa spun vorbe urate pt ca nu se merita dar asa m-am saturat de el de nu va puteti imagina)....
multumes mult de ajutor si asa de departe si de sfaturi....
sa stiti ca am fost pe www.medierea.ro si am cautat la tabloul mediatorilor dar nu imi apare nimic-zice ca pagina nu poate fi gasita ( da ceva eroare )....ma puteti ajuta dvs cu lista mediatorilor ?
stiti cam cat costa toata treaba cu mediatorul,asa in linii mari?
.....da stiu si eu ca aici in USA medierea are traditie.....aici cred ca este ceva la ordinea zilei medierea......tocmai voream cu sotul meu si i-am spus de problemele aparute surprinzator in legatura cu fetita mea ( adica cu faptul ca s-ar putea sa nu o pot lua cu mine in februarie si i-am spus de mediere pt copil si a ramas surprins ca si in romania este asa ceva ...)....un lucru bun intre 100 rele!!!
oricum sunt total dezamagita de tot ce se intampla in romania legat de lege in privinta copilului si mai ales de legile si drepturile care le are un parinte care nu da 2 bani pe copil dar cand vine vorba de lege si drepturile lui si mai ales de inclinarile politice nu se mai pune problema de altceva....
acum ca tot ne conversam pe aici pe net vreau sa va mai intreb ceva : am o gramada de acte de la protectia copilului pt ca fostul sot mi-a facut 10000000 de probleme legate de copil ,amenintari si comportament urat fata de fata ...fata nici nu vrea sa auda de el ,ii e frica de el si nici macar nu raspunde la tel pt ca el s-a purtat urat cu ea si din cauza asta mama a tot fost pe la protectia copilului cu fetita si am o gramada de acte cum ca nu mai trebuie sa deranjeze fata si sa nu o mai streseze( apropo de asta am si acte de la medic ca am ajuns pana acolo unde a trebuit sa o ducem pe fetita la medic din cauza lui taicasu care o tot ameninta si streseaza)....ar putea sa ma ajute aceste acte in instanta in cazul in care il dau in instanta daca nu semneaza actul la notar sa o pot scoate pe fata din tara?
multumesc mult dar nu locuiec in Bucuresti....acum locuiesc in USA din mai 2009 ...am locuit inainte in Deva jud Hunedoara -acolo stau si parintei mei cu fetita mea.
ce sunt sau ce este Biroul de mediatori asociati ?cum functioneaza?oare in Deva jud Hunedoara cum gasesc asa ceva?
inca o data multumesc pt sfaturi !!
multumesc de raspuns....ce sa zic de legile din Romania si birocratia care este ?...oricum si protectia copilului functioneaza pe baza de orientari politice asa ca nu ma astept ca judecatoria sa functioneze diferit ....
eu locuiesc definitiv in USA de aceea doresc sa o aduc si pe fiicamea cu mine aici ...nu am reusit sa o i-au cu mine cand m-am mutat din mai multe motive printre care ca a fost in mijlocul anului scolar cand m-am mutat eu in USA plus alte motive -dar avand in vedere ca fetita beneficiaza de viza prin viza mea si ca termenul de 1 an de zile e pe sfarsite am considerat ca e timpul sa o aduc si pe ea aici in USA ...sper doar ca tatal ei sa fie de aord sa faca hartia la notar si sa nu trebuiasca alte luni pierdute prin tribunal ....
vreau sa va mai intreb ceva : daca tatal fetei nu face hartia la notar si eu depun plangere impotriva lui la tribunal asa cum a-ti spus eu nu am cum sa raman in Romania 3/4 luni sau cat o dura procesul-poate mama mea sa mearga in locul meu ?mama are oricum hartie facuta la notar cum ca poate sa ma reprezinte in toate problemele in Romania si poate semna in locul meu.....sau poate sa mearga doar avocatul meu la tribunal atunci cand trebuie ?
...si cum e cu chestia ca de la 10 ani copii pot merge in instanta pt a fi ascultati cu cine vor sa stea ?( am inteles ca in cazuri speciale sau urgente se pot asculta copii si inainte de a implini 10 ani )
multumesc de raspuns
in actele de divort scrie ca fetita merge sa isi viziteze tatal nu tatal sa isi viziteze fetita la domiciliu...oricum cei de la ambasada au zis ca fara acordul tatalui nu ii acorda viza din motive numai de ei stiute....of course ca tatal nu cred ca va vrea sa faca actul respectiv la notar dar bine ca am si alta cale de a actiona....e tare urat sa ai copii si sa fii divortata si sa a un fost sot neintelegator !!!
Sunt divortata de mai bine de 6 ani .Am o fetita de 10 ani.In actul de divort scrie ca fetita imi este incredintata spre crestere si educare si ca fetita poate sa mearga in vacante sa isi viziteze tatal. Mai scrie si ca actul este definitiv si irevocabil.
Intrebarea mea este : daca am toate acestea mai trebuie tatal fettitei (fostul sot) sa fie de acord sa scot fetita din tara ?(adica mai trebuie facuta hartia la notar unde si semneaza )?