avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme legate de tracerea granitei Romaniei cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme legate de tracerea granitei Romaniei cu un copil minor in USA

Sunt divortata de mai bine de 6 ani .Am o fetita de 10 ani.In actul de divort scrie ca fetita imi este incredintata spre crestere si educare si ca fetita poate sa mearga in vacante sa isi viziteze tatal. Mai scrie si ca actul este definitiv si irevocabil.
Intrebarea mea este : daca am toate acestea mai trebuie tatal fettitei (fostul sot) sa fie de acord sa scot fetita din tara ?(adica mai trebuie facuta hartia la notar unde si semneaza )?
Cel mai recent răspuns: Camelia33 , utilizator 18:56, 8 Ianuarie 2010
Buna seara. Nu , in aceste conditii, in care fetita v-a fost incredintata printr-o hotarare definitiva si irevocabila, nu mai este nevoie de acordul notarial al tatalui.
cu toate acestea cei de la ambasada Americii din Bucuresti mi-au cerut si actul notarial cu acordul tatalui. Oare de ce?
Nu am idee de ce, poate acest act ar fi necesar in lipsa hotararii definitive si irevocabile , dati un telefon si intrebati-i pe ei ( pe cei de la ambasada) daca si in cazul in care aveti aceasta hotarare , este totusi necesar acordul tatalui.
In mod normal hotararea definitiva si irevocabila tradusa,este suficienta si nu mai trebuie acordul celuilalt parinte.
Intrebati la ambasada care sunt ratiunile pentru care vi se solicita un astfel de acord
Din nefericire este nevoie si de acordul tatalui. De ce? Pai chiar din hotarare rezulta ca tatal are dreptul sa isi viziteze fetita..., unde?....sigur...la domiciliul minorului ...in Romania....., nici vorba de S.U.A.
Vedeti, datorita acestei fraze din dispozitivul hotararii cei de la ambasada nu o sa-i permita sa paraseasca tara cu minora intrucat i se incalca tatalui dreptul de vizita privind minora.
In situatia incare nu se reglementa dreptul de vizita ...totul era ok.... sau in situatia incare tatal era decedat situatia era pozitiva pentru a primi aviz favorabil sa plece cu minora in S.U.A...., altfel!.....asta este...
Concluzionand treb sa luati acordul tatalui. Insa daca acesta refuza aveti dreptul sa formulati o actiune in instanta prin care sa se admita cererea dvs. de parasire a Romaniei daca motivele pentru care tatal minorei sunt neintemeiate.
Va doresc Succes!
Este o chestiune mai delicata dar nu imposibil de realizat.

Alte discuții în legătură

Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Emigrare canada andre0283 andre0283 sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu copilul minor cneculai cneculai Buna ziua, As dorii sa obtin un ajutor in urmatorul caz. Sunt casatorit si am o fetita de 9 ani.Anul acesta sotia mi-a spus ca doreste sa plece in cadrul ... (vezi toată discuția)