avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... soaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

soaterea minorului din tara

buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul nu poarta numele tatalui ci este doar recunoscut de tatal lui.intrebarea este..il pot scoate din tara pe pasaportul meu fara a fi necesara acea procura cu acordul si semnatura tatalui copilului?va multumesc
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 18:20, 16 Februarie 2010
trebuie procura speciala facuta la notar
Sau cu hotararea definitiva si irevocabila de incredintare minor.

Daca nu va intelegeti cu tatal sa va dea acordul, mai bine faceati o actiune pt custodie in instanta si terminati cu stresul. Dureaza, dar dupa aceea numai depindeti de el in nici o hotarare cu privire la minor, in special in a iesi cu el din tara.
Buna seara!
Deja devine o problema de neinteles pentru mine si poate ma ajutati sa gasesc un raspuns.
Daca ai custodia unui copil,parintele sau fiind,obtinuta prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, poti sa iesi cu minorul din tara fara acordul tatalui?
Si daca ulterior iesirii tale din tara , tatal are program de vizita, cum se procedeaza?
Se constituie incalcarea hotararii, pentru ca mama nu o respecta si nu e la domiciliu?
Eu mi'am dus baietelul la tara, la parintii mei, la sute de km distanta,iar cand a venit programul de vizita, fostul m'a reclamat la politie ca nu respect hotararea. Politia m'a chemat si mi'a dat un advertisment , obligandu'ma sa aduc imediat copilul in localitate, altfel se constituie infractiune si trimite dosarul la Parchet.
Nu mai inteleg nimic:O
Se presupune ca se respecta legea si hotararile judecatoresti de catre ambele parti, in interesul minorului.
Pai si atunci, de ce sunt sfatuite mamele care au custodia copilului ca pot iesi din tara fara acordul tatalui?
Daca in urma iesirii lor din tara , tatal vine sa'si ia copilul in vizita ?
Nu complica asta apoi situatia?:((

Alte discuții în legătură

Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)