Buna ziua, legat de cele discutate mai sus, revin sa va intreb daca aveti amabilitatea si timpul sa imi raspundeti : in cazul in care in intampinare la contestatia la executarea silita fiul meu este de acord cu cererea tatalui sau, asta presupune ca el sa achite onorariul executorului judecatoresc , numit anterior pt executarea silita a tatalui ? In actul incheiat se mentioneaza de catre executor ca in situatia in care cel ce a cerut executarea renunta la ea e obligat sa achite onorariul executorului judecatoresc ce in mod normal ii este retinut tot tatalui executat. Multumesc anticipat.
Acum, tot la initiativa fiului meu care a cerut unui mediator sa medieze litigiul legat de micsorarea pensiei alimentare) s-a convenit in incheierea de mediere ca de acum incolo, tatal sa achite 25% cf legii din venitul actual(micsorat) pe care l-a probat cu acte si inscrisuri de la pensiile militare (singurele venituri pe care le putem "afla"). Din prima casatorie (inainte de a fi casatorit cu mine ) tatal fiului meu mai are doi copii (32 de ani si respectiv 28 daca nu gresesc ) cu care tine legatura .Fiul meu nu s-a "ascuns" cand s-a angajat , nu s-a gandit nicio clipa ca face ceva rau , a fost mandru ca poate contribui la propria sa intretinere si nu imi mai ingreuneaza mie situatia , dar nicio clipa nu s-a gandit ca asta inseamna ca tatal are dreptul sa il priveze in acea luna de pensia alimentara. Cand insa a considerat ca se poate "lega" de acest aspect tatal nu s-a sfiit sa o faca .
Multumesc mult.Pacat este ca veniturile tatalui s-au redus. In fapt cand si-a schimbat locul de munca s-a trecut cu minim pe economie (fractiune de 2 ore) ca sa nu figureze cu salariu mare si sa ii mai dea fiului meu aceeasi pensie (care era una buna de 1744 lei lunar).I-a spus insa in fata ca "la negru" e treaba lui daca isi ia bani de la angajator , nu il poate "prinde" decat cu ce e pe hartie . Asta este . Multumesc pentru raspunsuri si suport.
In ambele cazuri insa trebuie depusa intampinarea inteleg. Multumesc mult pentru timpul de a va apleca spre aceste raspunsuri. Tocmai din nevoia in care se afla fiul meu, atunci cand a vazut ca tatal nu ii plateste ceea ce i se cuvenea(a platit insa o mica parte)avand o ocazie sa se angajeze tocmai project based , pt 1 luna, a facut-o ca sa se ajute cu acesti bani. Alt copil, dupa un succes rasunator de intrare la facultate ar fi pretins sa plece la mare sau la munte "sa se recreeze".Copilul meu a gasit oportun sa ajute situatia ci nu s-o ingreuneze. Dar iata ca acest act viteaz il costa privind din punctul de vedere al legii .Multumesc inca odata.
Multumesc. S-a executat silit. Tatal insa a inaintat instantei contestare la executarea silita aducand acte doveditoare cum ca veniturile lui s-au micsorat - desi la momentul micsorarii acestora ar fi trebuit singur sa ceara instantei reducerea pensiei alimentare. In fine, intrebarea mea era daca exista o lege care sa faca referire la faptul de care se agata tatal copilului : anume ca student fiind , declarat admis la Univ Bucuresti in iulie 2013 pe listele publice ale Universitatii, a muncit totusi o luna de zile, legal, cu contract pe perioada determinata de 1 luna (25 august-25 sept 2013).Constituie acest aspect infractiune si tatal poate avea succes in neacordarea pensiei alimentare pt acea luna ?
Buna ziua.Fiul meu dupa implinirea varstei de 18 ani, a inaintat instantei cerere si i s-a admis continuarea platii pensiei alimentare de catre tatal sau biologic pana la terminarea studiilor. In vara anului trecut 2013, a fost admis la buget, sesiunea din vara, la Universitatea Bucuresti, student in urma examenului la care a obtinut media 9.59 .In prezent este student in anul intai. tatal sau a cerut in instanta ca fiind ilegala plata pensiei alimentare pt luna septembrie 2013 cand pt o luna, ne mai primind nimic de la tatal sau a obtinut un contract determinat de 1 luna , (fiind deci admis deja ca student) ca operator introducere date, fiind in nevoie si avand la dispozitie o luna de vacanta inca, pana la inceperea anului universitar. In ce temei face acesta actiunea si care este legea care desi era student declarat admis, desi a muncit numai 1 luna pana la inceperea anului universitar ar putea sa ii dea castig de cauza tatalui sau in acest demers.? Multumiri anticipate.
Buna ziua,
Am citit despre acest subiect pe forum si in mare cam stiu ce am de facut pt a schimba adresa sediului social.pentru a intelege mai ine intrun caz personificat mentionez ca la vechea adresa a sediului nu mai locuimam vandut apartamentul,iar noua adresa unde dorim schimbarea sediului tine teritorial de Giurgiu.Trebuie deci sa formulez cererea catre ORC Giurgiu?
In acelasi timp dorim si alte mici schimbari (modificari) ,adaugiri coduri CAEN si as vrea sa stiu daca sunt conditionate unele de altele sau le pot cere pe cele ce nu impun schimbarea adresei pe adresa actuala ,urmand mai apoi sa ma adresez la Gurgiu pt modificare sediu????Multumesc anticipat.