avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate ovydiu

Activitate ovydiu

Noi nu am fost de acord cu aceasta perioada , dar angajatorul daca schimba perioada de preaviz, era obligat conform contractului colectiv de munca al societatii sa acorde o marire de salariu cu un procent de 4%, incepand cu data de 1 ianuarie 2010.
Buna ziua,
dar cum pot convinge angajatorul ca nu respecta legea si contractul colectiv de munca al societatii?
Societatea la care lucrez a dispus sa faca concedieri colective in baza art.65 si art.66 din Codul Muncii, o parte din angajati au primit un preaviz de 22 de zile lucratoare iar o parte au primit un preaviz de 49 de zile lucratoare, decizia fiind luata pentru cei cu 49 de zile de liderii de sindicat si angajator fara sa aiba acordul angajatilor, pentru finalizarea unor comenzi aflate in desfasurare, eu fac parte din a doua categorie si doresc sa stiu care este durata programului de lucru pe aceasta perioada. Preavizul a inceput pe data de 18 decembrie 2009 si s-au acordat 9 zile libere platite pana pe data de 4 ianuarie 2010 iar restul de 40 de zile trebuie sa lucrez 8 ore pe zi, fiind anuntati ca din perioada de 49 de zile de preaviz am avut dreptul doar la 9 zile libere acordate prin cumul, contrar Codului Muncii si Contractului Colectiv de Munca pe 2009 al societatii unde se specifica ca am dreptul sa lucrez 4 ore si 4 ore libere platite pe zi pe toata perioada preavizului, fara a afecta drepturile salariale.
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu programul de lucru pe perioada preavizului.