avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters120042

Activitate ContSters120042

Răspuns la discuția Stagiar 2011
Chitantier, facturier va puteti imprima singur sau cu comanda la Diverta, de exemplu (cel putin stiu ca faceau acum ceva timp). In privinta registrelor, despre ce registre vorbiti? Ale formei de exercitare (de atesteri, de certificari, de evidenta clientela)? Daca despre astea vorbiti, tocmai v-am raspuns. Sunt ale formei de exercitare, nu ale dumneavoastra, avocat stagiar.
Răspuns la discuția Contestarea caietului de sarcini
Daca spuneti ca licitatia este dedicata, nu aveti cumva prin documentatia de atribuire si vreo alta mentiune (ex, la capacitatea tehnica: "certificat de la producator"), asa incat sa aveti un ground mai puternic pentru contestatie? Cam acesta este pattern-ul dupa care opereaza autoritatile contractante, la licitatiile cu dedicatie... Si atunci sansele ar fi imbunatatite pentru castig la CNSC ori cu plangere la C.Ap.
Răspuns la discuția Stagiar 2011
Se poate, daca va depuneti contractul intr-o zi de marti, aceasta fiind, din cate stiu, singura zi a saptamanii in care se poate depune juramantul, la Baroul Bucuresti (inaintea sedintei de Consiliu, deci undeva in jur de ora 13.00, la et. 5, la Sala de Festivitati).
Răspuns la discuția Stagiar 2011
Contractul de colaborare (stagiu) este anexa IX de la Statut.
Răspuns la discuția Stagiar 2011
In Baroul Bucuresti exista o cutuma in sensul limitarii numarului de stagiari, undeva in jur de 5, nicidecum un singur stagiar.
Aveti 2 ani de la emiterea deciziei sa va gasiti avocat indrumator si sa inregistrati, in consecinta, contractul de colaborare (stagiu) la barou.
In orice caz trebuie sa cititi legea, statutul, deciziile de interpretare ale UNBR.
Răspuns la discuția Stagiar 2011
@baietzika: re. la intrebarea dumneavoastra, "in ce conditii te accepta" avocatul indrumator, ei bine te accepta in principiu daca ai lucrat cu el inca din timpul facultatii, ori daca ii vii printr-o recomandare de care trebuie sau de care doreste sa tina cont, ori daca are nevoie de un avocat stagiar si atunci te va trece prin propriul sau sistem de recrutare.
@lisette, la casierie la barou, la et 1 casiera face robe in standardul profesional (nu radeti, asta e situatia, se pricepe femeia si face) si deasemenea in spate la Palatul Telefoanelor, inspre Sala Palatului e un magazin mititel unde de ani buni cei de acolo fac deasemenea robe in standarde (s-ar putea sa fie aceeasi cu site-ul pe care il indica mai sus colega 2theadvocate).
Răspuns la discuția Stagiar 2011
Contractul primeste viza si vi se va elibera un exemplar vizat impreuna cu decizia, daca aveti si juramantul depus.
Cel mai bine, la data cand depuneti contractul, intrebati si cand puteti veni sa depuneti juramantul (daca vorbim despre baroul Bucuresti, martea inainte de consiliu..).
Răspuns la discuția Stagiar 2011
2 ani, nici o problema si faceti prelungire daca este cazul.
Răspuns la discuția Stagiar 2011
Va intrebasem pentru ca stiu ca difera regulile de la oficii, de la barou la barou. In Bucuresti, din cate stiu de la colegii mai tineri, te inscrii pe o lista pentru oficii, printr-o cerere. In alte barouri, tot de la colegii mai tineri stiu, este obligatoriu sa mergi la oficii. Cel mai bine vedeti la fata locului. Si de ce sunteti suparat ca apartineti de Baroul Constanta? Ne putem vedea la INPPA Bucuresti. :)
Răspuns la discuția Stagiar 2011
Da, va puteti schimba coordonatorul in perioada stagiului. Incetati conventia si cu aceeasi zi semnati noua conventie.
Tabloul avocatilor se face la inceputul anului si se actualizeaza dupa un algoritm care include: modificarile intervenite in forma de organizare (ex pt definitivi, desfiintare cabinet si infiintare concomitent soc. de av), modificarile care intervin in statutul personal al fiecaruia (ex. stagiar la inceputul anului, definitiv la mijlocul anului), orice alte modificari relevante pentru avocatii de pe tabel (ex. schimbarea coordonatorului in cazul avocatului stagiar).
In privinta oficiilor, din cate stiu, cel putin pentru Baroul Bucuresti, nu esti automat inscris, se fac cereri de inscriere la oficii; procedura in detaliu nu o cunosc insa.