Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unei mari probleme. S-a publicat un caiet de sarcini pentru achizitia unui aparat pe site-ul e-licitatie.ro. Denumirea aparatului este generica asa cum cere legislatia, totusi specificatiile tehnice sunt "dedicate" unui singur producator. Drept urmare, un aparat care ar putea fi cumparat printr-o licitatie corecta la o suma de, se va cumpara la dublul sumei datorita faptului ca nu va fi decat un singur ofertant. Specificatiile tehnice din caietul de sarcini fiind minime si obligatorii. In acest caz as vrea sa stiu cat de legala si ce sanse de castig as avea, daca as contesta caietul de sarcini. Toate aparatele cu denumirea generica fac aceleasi analize in aceiasi parametri. Doar sistemul de detectie si modul cum o face difera. Rezultatele sunt fix la fel.
Termenul de contestatie este de 5 sau 10 zile de la publicarea caietului de sarcini, functie de valoarea achizitiei.
Verificati si art.38 din OUG 34 pe care il puteti invoca in contestatie.
trebuie sa demonstrati si ca specificatiile tehnice fac trimitere obligatoriu la un anume producator si ca nu se accepta echivalente.
Daca spuneti ca licitatia este dedicata, nu aveti cumva prin documentatia de atribuire si vreo alta mentiune (ex, la capacitatea tehnica: "certificat de la producator"), asa incat sa aveti un ground mai puternic pentru contestatie? Cam acesta este pattern-ul dupa care opereaza autoritatile contractante, la licitatiile cu dedicatie... Si atunci sansele ar fi imbunatatite pentru castig la CNSC ori cu plangere la C.Ap.