avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice caietul de sarcini sau...legea
Discuție deschisă în Achiziţii publice

caietul de sarcini sau...legea

Cine este mai tare in cazul unei contestatii la licitatie achizitii publice, Caietul de sarcini sau legea dupa care a fost facut acesta ? Precizez ca in Caiet s-a extras un cuvant din paragraful preluat din lege (acesta devenind mai restrictiv).
Am depus contestatie deoarece o firma a fost declarata castigatoare desi nu indeplinea conditia impusa de paragraful in cauza din Caietul de sarcini.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:39, 15 Iulie 2010
Nu se pune asa problema ca cine e mai tare! In caietul de sarcini si fisa de date se trec clauze si cerinte ce corespund ordonantei 34 - privind achizitiile publice, precum si a mai multor legi referitoare la licitatii, dar ar fi prea multe de enumerat aici! mai multe informatii gasiti pe www.e-licitatie.ro.
Daca acea firma nu indeplinea conditia impusa de autoritatea contractanta prin fisa de date si caiet de sarcini atunci ati facut bine ca ati facut contestatie! Dar acum depinde si despre ce conditie e vorba? sa nu fi fost restrictiva....! succes.
caietul de sarcini constituie elementul esential al unei proceduri de atribuire, insa acesta trebuie intocmit cu respectarea prevederilor legale. asadar, daca cerintele caietului de sarcini nu sunt in conformitate cu legea aveti dreptul de a solicita remedierea erorilor pe cale administrativa sau prin contestatie.
Caietul de sarcini trebuie intocmit in conformitate cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Caietul de sarcini trebuia contestat in termenul impus de O.U.G 34/2006 5/10 zile de la publicarea anuntului/invitatiei de participare in SEAP(art. 256indice 2, alin1 si 2). Daca dumneavoastra ati contestat dupa atribuire caietul de sarcini CNSC-ul va respinge ca tardiva contestatia. In schimb, daca dumneavoastra ati contestat in termen comunicarea privind rezultatul procedurii(respectiv factorii de evaluare) aveti toate sansele sa castigati.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
iuly7, utilizator
Daca acea firma nu indeplinea conditia impusa de autoritatea contractanta prin fisa de date si caiet de sarcini atunci se poate face contestatie referitor la acest fapt. CNSC va solicita dosarul achizitiei si daca va constata inclusiv ca acel caiet de sarcini nu respecta reglementarile legale in vigoare, poate decide de la reevaluarea ofertelor pana la anularea procedurii.
Dar totul depinde de datele reale ale problemei, pe care le poate examina doar CNSC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea caietului de sarcini Apolodor Apolodor Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unei mari probleme. S-a publicat un caiet de sarcini pentru achizitia unui aparat pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Licitatie paguboasa olliverkan olliverkan Buna ziua! Ce e de facut cand autoritatile contractante impun prin caietul de sarcini conditii tehnice greu de indeplinit de producatorii autohtoni, cerintele ... (vezi toată discuția)
Un novice in achizitii publice!contestatie caiet sarcini??? nicusorilinca nicusorilinca buna ziua recunosc sunt incepator in acest domeniu interesant-achizitiile publice vreau sa ma lamuriti si pe mine, se poate face contestatie la caietul de ... (vezi toată discuția)