avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Resurse tehnice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Resurse tehnice

Buna ziua,

Este permis de catre legislatie sa se solicite in fisa de date capacitatea pentru o "statie de produs mixturi asfaltice min. 100t/h"?
Daca eu produc 80 t/h atunci cerinta este restrictiva.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters179234 , utilizator 21:17, 26 Martie 2012
Cerinta nu poate fi restrictiva in functie de ce are fiecare.
Daca in Caietul de sarcini exista anumite operatiuni care necesita existenta unei stati cu aceasta capacitate, ea trebuie indeplinita. Ca urmare, problema autoritatii este ca ea trebuie sa si justifice de ce s-a cerut capacitatea

Daca cerinta vi se pare exagerata, puteti face o notificare cf. art 256^1 sau direct contestatie la CNSC in termenele de la 256^2.

Intre timp am gasit urmatorul articol din OUG 34/2006 :
ART. 38
(1) Se interzice definirea in caietul de sarcini a unor specificatii tehnice care indica o anumita origine, sursa, productie, un procedeu special, o marca de fabrica sau de comert, un brevet de inventie, o licenta de fabricatie, care au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau a anumitor produse.

Eu inteleg ca se interzice solicitarea de catre autoritatea contractanta a unei anumite productii.

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caiet sarcini Dita88 Dita88 am o intrebare daca se poate va rog.. Prin caietul de sarcini mi se impune o distanta la transport de catre proiectant privind mixturile asfaltice..Dar ... (vezi toată discuția)
Licitatii aranjate sau doar erori?!? (proiectare constructii) trandafir88 trandafir88 Firma la care lucrez intentioneaza sa participe la o licitatie prin care putem castiga un contract pentru eleborarea Studiilor de fezabilitate, Proiectelor ... (vezi toată discuția)
Brevetare produs sebastain sebastain ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)