avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Brevetare produs
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Brevetare produs

ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ma adresez la ce institutie ce suma imi trebuie daca trebuie sa ma adresez unui avocat ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:39, 26 Februarie 2014
Va adresati OSIM, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

[ link extern ]
Brevetul si dreptul de autor sunt doua modalitati distincte de protectie.
Site-ul OSIM v-a fost indicat mai sus.
[ link extern ] .
OSIM breveteaza doar inventii, nu idei in general. Vezi [ link extern ]

Drepturile de autor privesc un anumit text, daca altul rezuma textul respectiv in cuvintele sale proprii, are dreptul sa publice rezumatul unde vrea el. De exemplu Einstein a avut copyright pentru textul articolelor proprii, dar teoria relativitatii era inca de la publicare proprietatea comuna a intregii omeniri.
ideile in sine, NU fac obiectul protectiei prin drept de autor.

totodata, pentru a fi brevetata, ideea (fie ca e o inventie de produs sau de procedeu), trebuie sa indeplineasca cumulativ cele trei cerinte impuse de legea 64/1991 in forma republicata, si anume:
-sa fie noua;
-sa implice o activitate inventiva care se cuantifica in raport cu stadiul tehnicii;
-sa fie susceptibila de aplicare INDUSTRIALA

daca acea idee nu indeplineste una dintre aceste cerinte, ea nu se poate bucura de protectie (ex nu se protejeaza prin brevet retete culinare, site-uri ce au ca obiect magazine virtuale, programe de calculator cu unele exceptii, etc).

ceea ce solicitati dvs este prea vag pentru a putea da un raspuns.

PS: Atentie- ideile NU se protejeaza prin PLICUL CU IDEI - serviciu prestat de OSIM. Prin acest serviciu, se asigura numai conditia de data certa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright Oana2121 Oana2121 Buna seara, Am un blog culinar iar in aceasta seara am descoperit ca o reteta inventata de mine, a fost folosita de un post de televiziune. A fost scrisa ... (vezi toată discuția)
Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Protejarea unei proceduri - copyright sau brevet de inventie ? darian72 darian72 In situatia in care am dezvoltat o procedura, care are aplicabilitate in industria de entertainment cum o pot proteja ? Am observat ca legea dreptului de autor ... (vezi toată discuția)