avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Copyright
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Copyright

Buna seara,

Am un blog culinar iar in aceasta seara am descoperit ca o reteta inventata de mine, a fost folosita de un post de televiziune.
A fost scrisa si pe site-ul lor dar a fost folosita si intr-o emisiune culinara.
Precizez ca au copiat tot textul de pe site-ul meu (ingrediente si metoda de preparare) si au adaugat 3 ingrediente, ca sa schimbe putin reteta.

Se vede clar ca reteta imi apartine, tot textul este de pe blogul meu si va imaginati ca e frustrant sa muncesti pentru un blog, ca apoi sa vina cineva, sa dea un copy/paste, sa mai adauge 3 ingrediente si sa isi insuseasca reteta.

Ce pot face in cazul acesta? Cum ma protejeaza legea copyright-ului? Ii pot da in judecata?

Va multumesc frumos,
Oana C.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 12:25, 5 Februarie 2014
retetele culinare nu se protejeaza prin drept de autor sau brevet. retetele culinare pot face obiect de know-how pe baze contractuale intre parti.

Adica, cu alte cuvinte nu le pot face nimic?
cam asa ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor pentru retete culinare gabrielacat gabrielacat Bua ziua, ma confrunt cu o mica problema.Detin o pagina pe care postez retete culinare, adunate de pe alte site-uri(la acestea mentionez linkul de unde iau), ... (vezi toată discuția)
Brevetare produs sebastain sebastain ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)