avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate Domin0

Activitate Domin0

legalmgm a scris:

Domin0 a scris:
in cazul in care eu detin un blog si imi public pozele personale,si ma trezesc ca una din poze a fost folosita si facuta publica intr-un videoclip pe toate posturile nationale,cum as putea sa trag la raspundere persoana care s-a folosit de imaginea mea?

Buna ziua,
Daca in cuprinsul blogului ati inserat un text in care anuntati vizitatorii ca intreg continutul lui este sub protectia legii dreptului de autor (proprietate intelectuala) atunci puteti apela la prev. Legii nr. 285 din 23 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (publicata in Monitorul Oficial nr. 587 din 30 iunie 2004).
Cu stima,

multumesc pentru raspuns dar in cazul in care acest lucru nu era precizat,nu se mai poate face nimic?
buna,as avea si eu o nelamurire,in cazul in care eu detin un blog si imi public pozele personale,si ma trezesc ca una din poze a fost folosita si facuta publica intr-un videoclip pe toate posturile nationale,cum as putea sa trag la raspundere persoana care s-a folosit de imaginea mea?
ati platit cu intarziere,si din cauza intarzierilor ati fost penalizati cu un comison pt plata intarziata,probabil de-a lungul timpului din cauza penalizarilor ati ajuns la depasirea limitei de credit,iar pt aceasta depasire se percepe un alt comision,in plus suma minima reprezinta doar 2,5% din datorie,practic doar dobanda,toate lucrurile astea sunt prezente in extrasul de cont pe care il primeati lunuar si pe care probabil nu l-ati bagat de seama.ei au tot dreptul sa si recupereze datoria