avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru fotografii postate pe blog
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru fotografii postate pe blog

buna,as avea si eu o nelamurire,in cazul in care eu detin un blog si imi public pozele personale,si ma trezesc ca una din poze a fost folosita si facuta publica intr-un videoclip pe toate posturile nationale,cum as putea sa trag la raspundere persoana care s-a folosit de imaginea mea?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:34, 4 Februarie 2010
Domin0 a scris:
in cazul in care eu detin un blog si imi public pozele personale,si ma trezesc ca una din poze a fost folosita si facuta publica intr-un videoclip pe toate posturile nationale,cum as putea sa trag la raspundere persoana care s-a folosit de imaginea mea?

Buna ziua,
Daca in cuprinsul blogului ati inserat un text in care anuntati vizitatorii ca intreg continutul lui este sub protectia legii dreptului de autor (proprietate intelectuala) atunci puteti apela la prev. Legii nr. 285 din 23 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (publicata in Monitorul Oficial nr. 587 din 30 iunie 2004).
Cu stima,
legalmgm a scris:

Domin0 a scris:
in cazul in care eu detin un blog si imi public pozele personale,si ma trezesc ca una din poze a fost folosita si facuta publica intr-un videoclip pe toate posturile nationale,cum as putea sa trag la raspundere persoana care s-a folosit de imaginea mea?

Buna ziua,
Daca in cuprinsul blogului ati inserat un text in care anuntati vizitatorii ca intreg continutul lui este sub protectia legii dreptului de autor (proprietate intelectuala) atunci puteti apela la prev. Legii nr. 285 din 23 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (publicata in Monitorul Oficial nr. 587 din 30 iunie 2004).
Cu stima,

multumesc pentru raspuns dar in cazul in care acest lucru nu era precizat,nu se mai poate face nimic?
Trebuie incercat.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru textele preluate de pe un blog si publicate intr-o carte Bogdan98 Bogdan98 Buna ziua, Intrebarea nu-mi apartine, incerc doar sa obtin un ajutor pentru cea care a intrebat (doamna fiind si scriitoare, are carti ... (vezi toată discuția)
Care este actuala lege a proprietãþii intelectuale? StefaniaCristina StefaniaCristina Buna ziua, As dori sa stiu care este actuala lege care reglementeaza drepturile de autor sau proprietatea intelectuala si care sunt masurile de protectie in ... (vezi toată discuția)
Se pot acorda stimulente functionarilor publici? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu daca se pot acorda stimulente functionarilor publici(contabil,secretar,primar) daca a fost castigata o suma importanta de bani ... (vezi toată discuția)