Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns! Am inteles ca ar trebui sa deschid o actiune de reincredintare. Exista si alte variante? Cu fosta sotie nu pot ajunge la nici o intelegere si sincer nu cred ca as avea castig in instanta deoarece ea are o situatie financiara mai buna decat a mea.Ma interesa daca din pct de vedere legal imi pot cere in instanta dreptul de a fi parinte(stiu suna ciudat dar asta e realitatea) si daca pot face ceva pt a tine fata langa mine si a o impiedica pe fosta sotie sa o scoata din tara. Omeneste vorbind nu sunt de acord din pct de vedere moral ca legea sa permita unuia dintre parinti sa hotarasca ptr copil in defavoarea celuilalt si ma simt neindreptatit. Practic in numele legii fosta sotie are dreptul sa faca ce vrea cu fata noastra fara a se tine cont si de opinia mea.
Cred ca nu ati inteles bine. Situatia mea financiara este una normala de salariat obisnuit si nu imi permit bilete de tren in Franta la fiecare doua sapt! Poate dumneavoastra! Eu in acest moment pastrez o legatura stransa cu fata mea si sta la domiciliul meu un week-end la trei saptamani.Cat despre interesul minorului la ce fel de interes va referiti: acela material sau acela de a avea contact cu ambii parinti si la posibilitatea ca eu sa pot sa imi aduc aportul la educatia copilului meu? Eu totusi am cerut un sfat referitor la orice posibilitate din punct de vedere LEGAL de a pastra contactul cu fiica mea si de a ma opune plecarii ei din tara, nu o opinie despre situatia mea financiara dedusa printre randuri. Asadar daca exista cineva care imi poate da sfaturi concrete, il rog sa ma ajute eu neavand cunostintele juridice necesare n acest domeniu. Va multumesc!
Sunt divortat de doi ani si fata noastra a fost incredintata mamei ei. am obtinut in instanta dreptul la vizita la fiecare trei sapt cu dreptul de a lua fata la domiciliu si doua sapt din vacanta de vara. Problema e ca mama fostei mele sotii este stabilita in Franta si ii ofera posibilitatea de a se stabili acolo. Fosta sotie doreste sa plece acolo dar eu nu sunt de acord deoarece din cauza situatiei financiare nu imi permit sa-mi vizitez fata conform programului stabilit. Cum ma pot opune din punct de vedere legal pentru ca fata mea sa nu plece si sa pot sa o vizitez conform hotararii judecatoresti?