avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate Ion Ion Ion

Activitate Ion Ion Ion

Nu prea inteleg.....
Si au trecut cam 2 ani.
Multumesc
Un contract de vanzare-cumprare cu clauza de intretinere, adica devenit proprietari la incheierea lui si nu dupa decesul parintilor.
Si ma refer la procesul intentat de ultimul proprietar, si nu vechiul proces intentat comisiei funciare careia i s-au anulat actiunile de punere in proprietate a loturilor, printre care si parintii mei Anterior acelei decizii a fost incheiat contractul.
Conteaza care proces?

Practic, in acel moment (incheierea contractului) nu erau datori, nu era nici o sentinta judecatoreasca impotriva lor care sa-i oblige la vreo plata, sau ceva in acest sens.
Din cate stiu, actiunea pauliana are sanse in cazul in care se fac niste imprumuturi si se fac asemenea contracte ulterior.
Aici e vorba ca, ulterior, se intenteaza proces pentru un teren vandut demult si pentru care se anulase (intr-un alt proces) titlul de proprietate.
hmmm...
CE alte argumente ar putea aduce o terta parte pentru anularea contractului (datorii, vicii, etc.)?
Multumesc
Ar putea exista totusi alte situatii sau vicii prin care se poate solicita anularea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?
Casa si terenul aferent, in momentul incheierii contractului sunt lipsite de orice obligatii si nici una din parti nu denunta contractul.
Va referiti intre procesul pierdut cu terenul agricol si vanzarea-cumpararea cu clauza de intretinere de catre noi a casei parintesti?
Multumesc pentru sfat.
Ma gandesc ca s-ar putea obiecta ca sunt fiul lor si ca am fi facut acest lucru pentru a proteja casa de o eventuala executare silita. Lucru de nedorit, evident.
Sau ca ar fi un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si nu vanzare-cumparare simplu contr unei sume de bani.
In fapt, vanzarea-cumpararea cu clauza de intretinere pe durata vietii a parintilor mei, a avut loc in momentul in care abia se judeca persoana respectiva cu comisia funciara a primariei pentru anularea titlului de proprietate pentru acel lot de pamant (deja vandut de parintii mei), in urma cu cativa ani, inclusiv anularea contractelor de vanzare-cumparare a terenului de la primul proprietar pus in proprietatea lui, de catre primaria localitatii.
Abia apoi, cel care a castigat procesul a dat in judecata cumparatorul final, care, a venit ulterior la parintii mei sa-i de in judecata pentru a recupera paguba.
Practic, ai mei, nu au fost implicati in acel moment in nici un proces ca parati, cu atat mai putin sa fie data o sentinta defavorabila alor.
Multumesc pentru eventualele opinii.
Urmatoarea speta:
Cu ceva timp in urma am incheiat (eu cu sotia) un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu parintii mei pentru casa parinteasca si terenul aferent (gradina, etc.), teren si locuinta lipsite de orice obligatii. Parintii locuiesc in continuare acolo, conform stipularii din contract.

Dupa ceva timp, parintii mei au fost dati in judecata pentru un teren agricol detinut cu mai multi ani inainte si vandut demult la cineva. O alta persoana, a dat in judecat pentru acelasi teren, sustinand ca el este proprietarul. Nu intru in detaliile aceste, altceva vreau sa intreb.
In fine, procesul este pierdut, iar actualul proprietar al terenului vrea sa-si scoata paguba.
Dar parintii mei, in acest moment nu mai detin nimic, nici casa, conturi sau alte bunuri mobile sau imobile, nu au de unde sa plateasca terenul (sunt persionari).

Exista riscul ca sa fie solicitata anularea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere mentionat alterior, prin care eu am devenit proprietarul casei?
De mentionat ca acest contract a fost incheiat anterior deschiderii procesului intentat de persoana respectiva, pentru pamant.
Multumesc.