avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate lyzz

Activitate lyzz

Buna ziua din nou! Atat timp cat am fost angajata la firma X, unde am lucrat in perioada 23 noiembrie 2008 - 19 noimbrie 2009 am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata si cu norma intreaga. Aceasta a intrat in faliment in anul 2009, nu am primit nici preaviz, absolut nimic... numai ne-am trezit toti angajati ca firma este inchisa, aceasta platindu-ne toate drepturile. La Bcr sunt angajata din data de 27 noiembrie 2009, unde lucrez part-time si am semnat cu dansii un contract de manadat. Am apelat la dumneavoastra deoarece sunteti cei mai competenti in a ma informa si pe mine asupra solutionarii coreste a acestei probleme. Bineinteles, daca si exista aceasta rezolvare. Se poate sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez si daca se mai poate face ceva pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie de crestere a copilului. Va multumesc foarte mult pentru timpul pe care il acordati acestui mesaj!
Va rog frumos sa ma iertati pentru indrazneala pe care o afisez, dar am cateva nelamuriri in ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez, ca ma aflu in situatia urmatoare: Am fost angajata de pe data de 23 noiembrie 2008, pana pe 19 noiembrie 2009. Firma respectiva s -a incheiat activitatea, intrand in faliment. Din 27 noimebrie anul 2009 sunt angajata cu contract de mandat la Bcr Asigurari de viata, unde sunt consultant financiar. Spuneti-mi cum se va calcula indemnizatia mea de crestere a copilului avand in vedere ca am doar cateva luni lucrate pe cartea de munca si aceasta mi -a fost inchisa in 19noiembrie 2009...Dar, daca pe langa dreptul pe care il am, ma refer la acea fractiune de luna, mai exact 15 zile ramase descoperite . Daca as putea din decembrie pana in februarie sa-mi platesc contributiile la o firma la care sa fiu angajata fictiv...as putea sa intru apoi in somaj si sa i-au acea indemnizatie de crestere a copilului?Am uitat sa va mai spun ca ar trebui sa nasc pe data de 31 mai 2010. Am vazut ca sunt luate in calcul si studiile .Am terminat o facultate la zi. Licenta mi-am dat-o in luna iulie 2009...in cazul in care v-ar ajuta acest lucru in solutionarea problemei mele. Va rog daca se poate sa-mi raspundeti...poate dumneavoastra sunteti cel mai bine informat asupra solutionarii problemei mele. Va multumesc anticipat!