Buna ziua din nou! Atat timp cat am fost angajata la firma X, unde am lucrat in perioada 23 noiembrie 2008 - 19 noimbrie 2009 am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata si cu norma intreaga. Aceasta a intrat in faliment in anul 2009, nu am primit nici preaviz, absolut nimic... numai ne-am trezit toti angajati ca firma este inchisa, aceasta platindu-ne toate drepturile. La Bcr sunt angajata din data de 27 noiembrie 2009, unde lucrez part-time si am semnat cu dansii un contract de manadat. Am apelat la dumneavoastra deoarece sunteti cei mai competenti in a ma informa si pe mine asupra solutionarii coreste a acestei probleme. Bineinteles, daca si exista aceasta rezolvare. Se poate sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez si daca se mai poate face ceva pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie de crestere a copilului. Va multumesc foarte mult pentru timpul pe care il acordati acestui mesaj!
Va rog frumos sa ma iertati pentru indrazneala pe care o afisez, dar am cateva nelamuriri in ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez, ca ma aflu in situatia urmatoare: Am fost angajata de pe data de 23 noiembrie 2008, pana pe 19 noiembrie 2009. Firma respectiva s -a incheiat activitatea, intrand in faliment. Din 27 noimebrie anul 2009 sunt angajata cu contract de mandat la Bcr Asigurari de viata, unde sunt consultant financiar. Spuneti-mi cum se va calcula indemnizatia mea de crestere a copilului avand in vedere ca am doar cateva luni lucrate pe cartea de munca si aceasta mi -a fost inchisa in 19noiembrie 2009...Dar, daca pe langa dreptul pe care il am, ma refer la acea fractiune de luna, mai exact 15 zile ramase descoperite . Daca as putea din decembrie pana in februarie sa-mi platesc contributiile la o firma la care sa fiu angajata fictiv...as putea sa intru apoi in somaj si sa i-au acea indemnizatie de crestere a copilului?Am uitat sa va mai spun ca ar trebui sa nasc pe data de 31 mai 2010. Am vazut ca sunt luate in calcul si studiile .Am terminat o facultate la zi. Licenta mi-am dat-o in luna iulie 2009...in cazul in care v-ar ajuta acest lucru in solutionarea problemei mele. Va rog daca se poate sa-mi raspundeti...poate dumneavoastra sunteti cel mai bine informat asupra solutionarii problemei mele. Va multumesc anticipat!