avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Activitate mbalaban

Activitate mbalaban

Răspuns la discuția Asigurare RCA
Ma bucur in primul rand ca am gasit acest site unde mai poti primi o indicatie luminoasa pe vremuri de bezna.

Azi mi-au scris si cei de la Euroins :
Ne rezervam dreptul conform Partea I, Titlul III, Art. 36, Pct 2 din ordinul 21/2008 al CSA sa desfasuram investigatii privind producerea evenimentului. Dan B. inspector daune auto.

Am cautat pe site-ul CSA si am gasit la ce se refera ei:
(2) Asiguratorul RCA este obligat sa desfasoare investigatia privind producerea accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.

Cand a avut loc accidentul in care am fost implicat a sosit politia la fata locului pentru ca erau 3 masini lovite. Politia a stabilit vinovatu in urma cercetarilor efectuate de ei si a declaratiile martorilor. Inseamna asta ca respectivul accident face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice (si atunci nu ar mai avea obligatia sa desfasoare investigatia)? sau ultima marte de la numarul 2 se refera la altceva?
Discuție Asigurare RCA
Buna ziua. Ma numesc M si in data de 16 Decembrie am avut un incident rutier. Circulam pe un drum national si dintr-o curte a iesit o masina fara sa se asigure. Nu s-au inregistrat victime doar pagube materiale. Am fost la politie unde s-a stabilit vinovatul unic. Acesta a recunoscut vina, dar si el fiind politist a primit doar avertisment in loc sa i se ia permisul 2 luni.
La sediul asigurarii (Euroins) dupa 28 de zile de asteptari fara masina, ca dosarul va fi respins din cauza neconcordantei de pe procesul verbal (fapta: neacordare de prioritate; pedeapsa:avertisment).
Au dreptul sa ma tina cu masina stricata pana rezolva ei problema cu neconcordanta ? Ce ma sfatuiti sa fac ? Stau fara masina deja de o luna.