Am primit citatie in care sunt chemat la Curtea de Apel sectia penala si pentru cauze cu minori, in calitate de intimat, in proces cu X in calitate de petent pentru Fond - plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata (art.278 ind. 1 C.p.p.). In cazurile prevazute de art. 171 alin. 2 si 3 Cpp, apararea este obligatorie. La ce se refera art.171 alin 2 si 3. dar art 278 ind. 1??
X a mai facut o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel in care acuza mai multe persoane, care erau membri in comisia de receptie in anul 2004, printre care si eu, ca ar fi comis infractiunea de marturie mincinoasa cu prilejul unor note explicative date controlorului financiar si a declaratiilor date la organul de politie. Datorita faptului ca s-a demonstrat ca declaratiile si notele explicative corespund realitatii si nu se contrazic s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acum d-a X este nemultumita de rezolutia procurorului si a depus o noua plangere. Nu prea stiu ce trebuie sa fac in acest caz si nici de ce ne cheama.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, trebuie neaparat sa merg la Curtea de Apel, care nu este in localitatea mea de domiciliu? Am nevoie de un avocat?? Nu am fost niciodata intr-o instanta.
Art 78/L19/2000 limiteaza punctajul anual de pensie la maximum 5 puncte intr-un an calandaristic. Aceasta limitare se refera dupa anul 2000 sau limiteaza punctajul maxim si pentru anii anteriori 1970-1990)?