avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AM PRIMIT CITATIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AM PRIMIT CITATIE

Am primit citatie in care sunt chemat la Curtea de Apel sectia penala si pentru cauze cu minori, in calitate de intimat, in proces cu X in calitate de petent pentru Fond - plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata (art.278 ind. 1 C.p.p.). In cazurile prevazute de art. 171 alin. 2 si 3 Cpp, apararea este obligatorie. La ce se refera art.171 alin 2 si 3. dar art 278 ind. 1??
X a mai facut o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel in care acuza mai multe persoane, care erau membri in comisia de receptie in anul 2004, printre care si eu, ca ar fi comis infractiunea de marturie mincinoasa cu prilejul unor note explicative date controlorului financiar si a declaratiilor date la organul de politie. Datorita faptului ca s-a demonstrat ca declaratiile si notele explicative corespund realitatii si nu se contrazic s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acum d-a X este nemultumita de rezolutia procurorului si a depus o noua plangere. Nu prea stiu ce trebuie sa fac in acest caz si nici de ce ne cheama.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, trebuie neaparat sa merg la Curtea de Apel, care nu este in localitatea mea de domiciliu? Am nevoie de un avocat?? Nu am fost niciodata intr-o instanta.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:51, 16 Ianuarie 2010
e bine sa va prezentati la locul si ora indicata pe citatie si ar fi bine sa consultati in prealabil un avocat.
Art.171 face referire la asistenta juridica si reprezentarea invinuitului sau inculpatului,iar in alin.2,prevede ca ,,asistenta juridica este obligatorie cand invinuitul sau inculpatul este minor,militar in termen,militar cu termen redus,rezervist concentrat,elev al unei unitati militare de invatamant,internat intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ ori cand este arestat,chiar in alta cauza ",ceea ce inseamna ca daca va incadrati in vreuna din aceste prevederi,trebuie sa angajati un avocat care sa va reprezinte.Acelas lucru ete stabilit si de alin.3,care spune ca ,,in cursul judecatii asistenta juridica este obligatorie si in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de 5 ani sau cand instanta apreciaza ca inculpatul nu si-ar putea face singur apararea".
Daca asistenta juridica este obligatorie,in cazul dumneavoastra si nu va-ti ales un aparator,atunci instanta ia masuri pentru desemnarea unui aparator din oficiu.

Art.278 se refera la refera la rezolvarea plangerilor depuse impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror sau efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta.Aceste plangeri se rezolva de prim-procurorul parchetului sau de procurorul ierarhic superior.

Pentru cazul dumneavoastra aveti nevoie de un avocat pe care sa-l consultati,iar acesta va va spune ce sa faceti.
Cred ca cel mai bine ar fi sa consultati un avocat ,care apoi sa va ajute in sustinerea cauzei,pentru ca sunt convins ca si dupa explicarea continutului celor doua articole din Codul de Procedura Penala nu aveti pregatirea juridica necasara pentru a comparea singur in fata unei instante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la aparare marian costea marian costea buna ziua.am, primit amenda administrativa de la procuror.partea vatamata a facur plangere.la judecata,judecatorul ma intreaba:``aveti alte credreri?``eu ii ... (vezi toată discuția)
Viciu de procedura mariuscarabus mariuscarabus buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate ma aflam in masina personala,garata pe trotuar cu toate cele 4 roti.dupa un timp a venit un agent ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale viokaly viokaly Avem urmatoarea speta: Intr-un dosar penal procurorul dispune neinceperea urmaririi penale fata de unele dintre persoanele cercetate si trimiterea in judecata ... (vezi toată discuția)