avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Activitate frate123

Activitate frate123

Buna ziua! As avea cateva intrebari legate de masa succesorala. Pe scurt: tata s-a pierdut a ramas mama si doi fii majori. Sunt de impartit 1 apartament evaluat la 120 de mii de euro si o casa pe pamant intravilan evaluata la 80 de mii de euro.
Intrebari:
1. Fii pot renunta prin semnatura la dreptul lor(acea impartire in 3 cu coeficientii respectivi) , sa lase totul mamei iar ulterior ea sa poate vinde si imparti totul de cum crede ea de cuviinta?
2. Cum se poate ajunge la situatia in care unul din fii care sta cu mama in apartament sa ramana acolo dor el si mama fara ca cel de-al doilea sa mai beneficeze de ceva?
3.Ideea este ca unul din ei sa ia casa si celalat apartamentul cu to cu mama fara alte impartiri/drepturi.
4. Daca se ramane la imparteala in 3 (cu coeficientii respectivi) si fiul care sta la apartament primeste act de vanzare /cumoarare pe partea ei de la mama, cat si cum i se calculeaza celuilalt partea sa? Adica trebuie sa primessca coeficientul lui de bani in functie de evaluarea notariala sau de pretul pe care il ofea agentul imobiliar? In sensul ca apartamanetul este evaluat la 12o mii E iar el il poate vinde cu 140 de mii?
5.DAca mama ii face fiului cu care sta in apartament act de vanzare cumparare trebuie ca si celalat fiu sa isi dea acceptul pentru vanzarea apartamentului?
6.Daca mama vrea saii faca fiului cu care sta in apartament act de vanzare cumoarare trebuie sa fie de acord si celalat fiu sau se poate face actul si fara acordul lui?
Merci anticipat pentru un raspuns!