avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate 35aga

Activitate 35aga

Conform: HOTĂRÂRII nr. 1.091 din 10 decembrie 2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată se spune la:
ART. 2 Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 1.(ART. 1: Începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 5,781 lei/oră.) - salriul minim pe economie se aplica la salariul de încadrare sau la salariul brut ( după ce se adaugă şi sporurile legale de care beneficiem)?
Sunt asociat intr-un SRL, unde detin 50%.Din cauze de neintelegere cu celalat asociat am convenit sa-i vand partile sociale unei terte persoane. Asociatul a semnat o declaratie prin care isi manifesta expres acordul vanzarii de catre mine a partilor sociale, apoi am incheiat un contract de vanzare cumparare a partilor sociale.Deoarece cumparatorul a refuzat sa achite transele de plata, am intentat actiune de judecata.
Instanta a hotarat ca pentru transmiterea partilor sociale unei terte persoane,nu este suficient acel contract si nici declaratia semnata de asociatul meu, ci este nevoie si de hotararea asociatilor, asociatul meu refuzand ulterior sa semneze hotararea AGA, deci contractul este in afara legii.Vreau sa depun recurs pentru a obliga asociatul sa semneze hotararea AGA si cumparatorul sa-si achite datoria. Ce ma sfatuiti?