avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat si plata partilor sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat si plata partilor sociale

Sunt asociat intr-un SRL, unde detin 50%.Din cauze de neintelegere cu celalat asociat am convenit sa-i vand partile sociale unei terte persoane. Asociatul a semnat o declaratie prin care isi manifesta expres acordul vanzarii de catre mine a partilor sociale, apoi am incheiat un contract de vanzare cumparare a partilor sociale.Deoarece cumparatorul a refuzat sa achite transele de plata, am intentat actiune de judecata.
Instanta a hotarat ca pentru transmiterea partilor sociale unei terte persoane,nu este suficient acel contract si nici declaratia semnata de asociatul meu, ci este nevoie si de hotararea asociatilor, asociatul meu refuzand ulterior sa semneze hotararea AGA, deci contractul este in afara legii.Vreau sa depun recurs pentru a obliga asociatul sa semneze hotararea AGA si cumparatorul sa-si achite datoria. Ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Cumparare -vanzare actiuni ContSters168570 ContSters168570 In cazul unul srl cu doi asociati 50%, cu 50% , eu fiind unul din asociati si in acelasi timp unic administrator ii pot plati celuilalt asociat actunile cu ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl dariusv. dariusv. Buna ziua - in momentul de fata vreau sa-mi vand afacerea impreuna cu SRL-ul. Am gasit si clientul interesat, dupa care am vb cu contabilul meu si cu un ... (vezi toată discuția)