avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare -vanzare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare -vanzare actiuni

In cazul unul srl cu doi asociati 50%, cu 50% , eu fiind unul din asociati si in acelasi timp unic administrator ii pot plati celuilalt asociat actunile cu care a venit initial?Care este procedura?Trebuie ca el sa mi semneze pt acest lucru sau decizia o pot lua eu de a- i rambursa suma cu care a venit initial?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 12:07, 27 Septembrie 2010
Actiunile/partile sociale se pot cesiona de catre cel care le detine. In urma cesiunii veti putea obtine procentul dorit. Se face un contract de cesiune sau chiar o hotarare AGA in care mentionati exact ceea ce doriti sa faceti. Acestea vor fi semnate de catre ambii asociati(cedent -cesionar). Ulterior mergeti la ORC si inregistrati mentiunea. Totusi, apelati la un jurist sau la biroul de asistenta de la ORC
Da, puteti sa cumparati partile sociale ale celuilalt asociat cu 2 conditii:
1. sa fie de acord cu cesiunea.
2. sa fie de acord cu pretul vanzarii (cesiunii).

Daca nu este de acord, nu puteti face nimic.

Daca ati convenit, atunci se incheie un contract de cesiune, o Hotarire AGA, se actualizeaza actul constitutiv, se depun actele la ORC si in 5 zile totul este gata.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea partilor de interes igor_drangoi igor_drangoi In situtia unei societati cu raspundere limitata, in care au fost cesionate o partile sociale (de la 50%:50% la 25%:25%:25%:25%). Cesioanrea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Transmiterea partilor sociale.cesiune ContSters182184 ContSters182184 Buna ziua. 1)Pe perioada suspendarii activitatii unei societati-cu raspundere limitata cu asociat unic-se pot cesiona partile sociale ori trebuie mai intai sa ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit dupa cooptarea unui nou asociat turcalexandra turcalexandra Am urmatoarea situatie : 2010 profit nerepartizat semestru 1 2011 -profit In iulie 2011 cooptez un nou asociat prin majorare capital social, urmand ca firma ... (vezi toată discuția)