Multumesc pentru raspunsuri.
Am revazut si eu in legislatie unde scrie - OUG 148/2005, art.18, alin7 -
"(7)Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta."
scrie undeva oare ca este valabil numai daca ai contractul de munca suspendat? logica imi spune ca este valabil pentru toate mamele care au stat acasa pt cresterea copilului
mai ales ca eu am ales sa imi inchid contractul inainte de a intra in concediu, fiidn de buna credinta si a nu le tine postul blocat atata vreme.
inteleg ca ar fii bine sa-mi iau o adeverinta in prima instanta, in care sa fie stipulat ca am avut concediu crestere copil? si ulterior sa intreb la ITM daca se noteaza cumva in cartea de munca?
Am nevoie de o consultatie de la tine, in urmatorul caz, care este al meu:
Buna Ziua, am urmatorul caz:
- Inainte de a intra in concediu de crestere copil, stiind ca nu ma voi mai intoarce la locul de munca - mi-am incheiat contractul de munca cu compania - la data de 7 Noiembrie 2008 – data respectiva este mentionata in cartea de munca, si inchisa cu acordul partilor ( cartea de munca este in prezent la mine acasa)
- Incepand cu data de 8 Noiembrie 2008 sunt in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani ( am decizia oficiala primita de la DGASPC, prin posta)
- Concediul de Crestere Copil se va incheia pe data de 10 Aprilie 2010
Ce se intampla cu perioada concediului – 7 Noiembrie 2008 / 10 Aprilie 2010 ( 17 Luni) – cine mi le trece official in cartea de munca, dat fiind ca ele constituie vechime în muncă şi în serviciu?