Buna ziua,
Am rugamintea sa imi oferiti cateva lamuriri cu privire la urmatoarea situatie:
Sunt in CIC pt primul copil pana pe 11 iulie ac. La inceputul lunii martie voi naste al doilea copil. Cum voi proceda pt trecerea din CIC 1 in CIC2?
Intru in concediu de maternitate cu al doilea copil daca sunt in CIC1? adica voi primi si indemnizatie pt CIC 1 si concediu de maternitate pt al doilea copil concomitent? Sau tb sa intrerup CIC1 inainte de conc de maternitate?
E ok sa iau doar cele 42 zile de concediu postnatal, pt ca ulterior sa solicit indemnizatie pt al doilea copil?
E posibil sa raman in CIC1 pana la 2 ani pt primul copil si dupa terminarea concediului de maternitate pt al doilea sa depun dosar pt aprobare a indemnizatiei pt CIC2? pana la inchierea CIC 1 se poate aproba dosarul pt CIC 2 si astfel sa se faca imediat continuitatea (adica sa evit pauza de 2 luni intre cererea pt indemnizatie si primirea banilor)?
Imi cer scuze dc sunt prea multe intrebari, dar am auzit si citit mai multe variante si nu stiu care este cea potrivita pentru a evita complicatiile. In plus, sunt persoane care nu s-au informat la timp sau au primit informatii eronate si au intamplinat probleme serioase in cazuri similare.