Reformulez intrebarea : cu ce pret poate vinde firma masina.
Daca nu ati fi dv. cumparatorul s-ar zice ca la orice pret. Daca se vinde administratorului s-ar zice ca la pretul de transfer (exista o teorie complicata pe tema asta).
Regulile de baza ale contabilitatii stabilesc ca transferurile se fac la pretul pietei sau un pret rezonabil. Ca o fi 500 $ sau doar 200 $ dv. stabiliti. Este cam greu pentru cineva sa va contrazica.
Reformulez intrebarea : cu ce pret poate vinde firma masina.
Daca nu ati fi dv. cumparatorul s-ar zice ca la orice pret. Daca se vinde administratorului s-ar zice ca la pretul de transfer (exista o teorie complicata pe tema asta).
Regulile de baza ale contabilitatii stabilesc ca transferurile se fac la pretul pietei sau un pret rezonabil. Ca o fi 500 $ sau doar 200 $ dv. stabiliti. Este cam greu pentru cineva sa va contrazica.
5121 = 4111 940 RON +/- diferente curs (trebuie stinsa si obligatia in valuta).
Asta-i teoria.
Practic : banca va depune in cont o singura suma - ori in lei , ori in valuta.
Si invers , la iesirea banilor. Cand platiti cu cardul o achizitie in valuta banca va ia lei si trimite furnizorului valuta ceruta.
Presupunem ca patronul a cheltuit din banii firmei vreo 300.000 lei insa tot el are dreptul la 200.000 lei dividende. Daca vreti sa stingeti o parte din creanta firmei asupra patronului prin plata dividendelor in mod direct (ce inteleg eu prin "fara documente justificative") atunci raspunsul este NU. In mod indirect este posibil - dar numai cu implicarea a doua conturi bancare. Unul al societatii - altul al patronului. Atentie - sunt multi patroni care confunda contul societatii cu al lor si prin urmare nu au un cont personal. Este nevoie de un cont personal.
Sa inteleg ca intrebarea este daca se poate aproba o hotarare prin care sa nu se aprobe nimic.
De regula exista o vorba "hartia suporta orice" - deci, teoretic - raspunsul ar fi afirmativ.
Ca modalitate practica - exista o ordine a lucrurilor : mai intai exista o propunere apoi o exprimare de vointa asupra propunerii existente. Daca nu se propune repartizare din profit (adica nu exista propunere) nu se poate exprima o parere decat pe cale negativa - mentiunea ca nu s-a hotarat asupra repartizarii profitului.
Daca se propune descarcarea de gestiune se poate lua o hotarare , daca nu se propune aprobarea bugetului - la fel ca si cu repartizarea din profit.
Cred ca pe niciunul din membrii CA nu il intereseaza contul in care se inregistreaza profitul nerepartizat.
Sunt doua tipuri de acces : pentru depunere declaratii online si pentru acces la SPV.
Posibilitatea de a retrage cuiva dreptul de depunere online exista (se urmeaza aceeasi procedura, doar solicitarea difera). Din ce stiu - nu exista inca procedura pentru revocarea accesului la SPV.
Eu inregistrez obligatiile fiscale in conturile de pasiv cunoscute. Plata acestora o inregistrez in contul 4482 si apoi decontez pe conturile de obligatii , in corelare cu decontarile facute de fisc din fisa sintetica.
Am primit o sugestie - citez :
"Ce putem face sa nu mai apara datoriile si creantele cu bugetul statului distincte in bilant, daca sunt platite in contul unic???? Este incorect sa prezentam datorii la buget separat de creante. Creantele sunt acelea care sunt pasibile de rambursare /compensare, ceea ce in cazul contributiilor sociale si impozitului pe venit nu e cazul, e doar un artificiu contabil si nu e corect sa-l prezentam ca atare..."
Am incheiat citatul.
Ce opinie aveti despre aceasta afirmatie ?
Multumesc.
Ce sa faceti Dv.cu procura acestuia ? Daca nu stiti mai nimic despre ce trebuie sa faceti de ce va angajati la asa ceva ?
Daca firma nu este platitoare de tva : mai recititi ce este scris in postarea Dv. si taiati toate acele paragrafe care se refera la tva, inclusiv cel pentru ROI. Apoi interesati-va (la Fisc) daca nu cumva firma a fost declarata inactiva.
Nu se intelege daca noul proprietar doreste ca firma sa devina platitoare de tva.
Persoana afectata - sa-i zicem persoana X - are calitatea de persoana fizica autorizata.
Persoana X a solicitat fiscului sa-i atribuie un cod fiscal intrucat urma sa obtina venituri impozabile. In vederea impunerii persoana X are obligatia prezentarii la fisc a unei declaratii privind veniturile si cheltuielile estimate a le realiza in anul in curs. Este vorba de D220.
Prima data D220 a fost semnata de persoana X - in care a spus ca in anul 2008 (este un exemplu) urmeaza sa realizeze venituri de 50.000 lei si cheltuieli de 40.000 lei - rezultand un venit impozabil de 10.000 lei. Anul urmator persoana X intocmeste (tot ea, nu fiscul) Declaratia 200 in care scrie veniturile si cheltuielile efectiv realizate. Apoi pleaca in strainatate (ca si cand in tot acest timp fiscul este obligat sa aiba grija persoanei X , lipsa din tara fiind echivalentul prezentei umanitare pe Luna, Marte ori Venus - de unde nu poate delega pe nimeni pentru a o reprezenta).
Cum a procedat fiscul ? A intocmit decizii de impunere pornind de la prima declaratie estimata de venituri. Acest lucru ma face sa cred ca nici macar Declaratia 200 (cu datele realizate efectiv) nu a fost depusa. Asta pentru anul 2009. Apoi pentru 2010 a facut la fel. Si tot asa pana cand a aparut persoana X care nu a fost de acord . Cu ce nu a fost de acord ? Cu ceea ce nu a facut mai multi ani la rand.
Acum vin eu - in calitate de contribuabil onest - si intreb : de ce ar fi obligatia fiscului sa-i caute in coarne pe toti contribuabilii neonesti, care nu-si realizeaza obligatiile declarative legale , carora nu le pasa decat de propria lor persoana (lipsindu-le si un minim de spirit civic) si care trateaza cu dispret indeplinirea unor obligatii la care s-au inhamat singuri.
Eu cred ca aici nu este vorba doar de ignoranta. Este si bataie de joc la adresa oamenilor onesti. Nu va mai framantati pentru a afla cine a semnat in locul persoanei X. Nu a semnat nimeni. Persoanei X pur si simplu nu-i place sa plateasca. Si pentru asta ar da in judecata pe toata lumea. O sfatuiesc sa-si posteze intrebarea la alta rubrica sub titlul : Caut avocat priceput sa dau in judecata fiscul.