avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate ionescubbm

Activitate ionescubbm

Multumesc dnei avocat r.gabi pentru raspuns! ce inseamna procedura indeplinita...?
Buna ziua! Revin din nou cu o intrebare.... ce inseamna ,,in vedera prezentarii partii vatamate -Amanat,, si ,, se cheama XX la audieri,,?
Am intrait pe site-ul tribunalului unde se judeca cauza si am aflat ca procesul a fost de doua ori amnat ... presupun ca din cauza lipsei persoanei care l-a dat in judecata pe amicul meu si a martorilor acesteia.Faptul ca cunostinta mea este plecata din tara la munca -fara sa aibe cunostinta de cele intamplate- si cea care l-a acuzat de talharie nu s-a prezentat de doua ori la proces - consecutiv, iar matorii nici atat... pot duce la incetarea procesului... sau ce inseamna ca este chemata la audieri partea vatamata....?
multumesc inca o data pentru ajutor... am luat legatura cu un avocat, dar numai sapatamana viitoare ne putem intalni si pana atunci as dori sa pot sa-l linistesc pe amicul meu...
multumesc pentru ajutor, inca odata!!!
Va multumesc pentru promptitudine si pentru raspunsurile primite.Dnul in cauza este o persoana onesta, nu este cazul de a-si schimba domiciliul sau adresa sau locul de munca... a fost o conjunctura de intamplari care nu au nici o legatura cu presupusa acuzatie. Dupa ce am primit prima citatie, la domiciliul meu s-a prezentat un organ de politie, mi-a pus cateva intrebari in legatura cu persoana in cauza i-am spun unde este pelcat, ca lucreaza, am intrebat ce este de facut, a dat din umeri...., situatie ce s-a repetat de inca doua ori..... ca acum o zi sa vina un alt politist care sa-mi spuna ca are un mandat de arestare.... din nou i-am relatat aceasi situatie si intrebandu-l ce este de facut mi-a zis ca atunci cand vine acasa sa se prezinte la tribunal si va vedea ce are de facut..... Nu m-am gandit ca poate fi atat de grav, si nici nu cunosc procedura pe care trebuia sa o respecte cunostinta mea. Totusi, ce pot sa fac ca sa-l ajut, NU POATE VENI IN TARA NUMAI LA VARA... risca sa-si piarda locul de munca si nici nu stie pentru ce sa vina?Pot sa-i angajaz un avocat, chiar daca nu stiu despre acuzatii nimic? Politistul care m-a vizitat prima data, a zis ca nu pot sa ma prezint la proces.... neavand nici o calitate, si ca el va mentiona intr-un raport ca este plecat din tara.... Ce sa fac?
O cunostinta foarte buna este plecata in strainatate de aproximativ noua luni. Inaite de a plecaa i-am facut carte de identitate pe adresa mea.Dupa aprotimativ doua luni de la data plecarii in strainate, unde are stabilita resedinta a primit o citatie de la tribunal unde aste incadrat pentru FOND-talharie art.211C.p. al1,2 lit.a, al.2 ind.1 lit.b., mentionat un nume si Spitalul clinic.
Nu stie despre ce este vorba, deoarece am luat legatura telefonic. Nu s-a mai intors in tara de atunci si permanent vin citatii, inclusiv politia, sectoristul cu un mandat de arestare. Persoana are si un contract de munca inregistrat in strainate. Ce se poate intampla in caz de neprezentare? Partonul unde lucreaza nu este dispus sa-i acorde concediu. Multumesc