avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare despre o talharie care nu a avut loc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare despre o talharie care nu a avut loc

O cunostinta foarte buna este plecata in strainatate de aproximativ noua luni. Inaite de a plecaa i-am facut carte de identitate pe adresa mea.Dupa aprotimativ doua luni de la data plecarii in strainate, unde are stabilita resedinta a primit o citatie de la tribunal unde aste incadrat pentru FOND-talharie art.211C.p. al1,2 lit.a, al.2 ind.1 lit.b., mentionat un nume si Spitalul clinic.
Nu stie despre ce este vorba, deoarece am luat legatura telefonic. Nu s-a mai intors in tara de atunci si permanent vin citatii, inclusiv politia, sectoristul cu un mandat de arestare. Persoana are si un contract de munca inregistrat in strainate. Ce se poate intampla in caz de neprezentare? Partonul unde lucreaza nu este dispus sa-i acorde concediu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionescubbm , utilizator 23:10, 27 Ianuarie 2010
Daca nu se prezinta, ar trebui cel putin sa ia legatura cu un avocat si care sa-l reprezinte in fata instantei de judecata.
Ce se intampla in caz de neprezentare....o sa fie judecat in lipsa si condamnat penal.
Ca si distinsa d-na avocat ,cred ca este bine ca persoana in cauza sau apartinatorii din Romania ,ar trebui sa ia legatura cu un avocat sa o reprezinte.
Interesant,ca o constatare,este faptul ca si-a schimbat si domiciliul si cartea de identitate ,persoana in cauza,chiar inainte sa plece pentru a-si intocmi actele pe alta adresa si pentru a nu fi cautata
Normal ca o sa fie judecat in lipsa si condamnat penal.
urgent ar trebui sa fie reprezentat de un avocat.
Succes!
Va multumesc pentru promptitudine si pentru raspunsurile primite.Dnul in cauza este o persoana onesta, nu este cazul de a-si schimba domiciliul sau adresa sau locul de munca... a fost o conjunctura de intamplari care nu au nici o legatura cu presupusa acuzatie. Dupa ce am primit prima citatie, la domiciliul meu s-a prezentat un organ de politie, mi-a pus cateva intrebari in legatura cu persoana in cauza i-am spun unde este pelcat, ca lucreaza, am intrebat ce este de facut, a dat din umeri...., situatie ce s-a repetat de inca doua ori..... ca acum o zi sa vina un alt politist care sa-mi spuna ca are un mandat de arestare.... din nou i-am relatat aceasi situatie si intrebandu-l ce este de facut mi-a zis ca atunci cand vine acasa sa se prezinte la tribunal si va vedea ce are de facut..... Nu m-am gandit ca poate fi atat de grav, si nici nu cunosc procedura pe care trebuia sa o respecte cunostinta mea. Totusi, ce pot sa fac ca sa-l ajut, NU POATE VENI IN TARA NUMAI LA VARA... risca sa-si piarda locul de munca si nici nu stie pentru ce sa vina?Pot sa-i angajaz un avocat, chiar daca nu stiu despre acuzatii nimic? Politistul care m-a vizitat prima data, a zis ca nu pot sa ma prezint la proces.... neavand nici o calitate, si ca el va mentiona intr-un raport ca este plecat din tara.... Ce sa fac?
Vorbiti cu prietenul dvs si sfatuitil sa isi angajeze un avocat care sa il reprezinte. Daca nu poate el sa isi angajeze un avocat poate dvs puteti sa ii gasiti un avocat care sa il reprezinte.
Din punctul meu de vedere este obligatoriu ca prietenul dvs sa fie reprezentat de un avocat.

Alte discuții în legătură

Recunoastere vinovatie-munca in strainatate ContSters373852 ContSters373852 daca esti plecat din roamnia si uterior intervine sa fi cercetat pentru delapidare , fals si uz de fals in roamnia, dupa audierea mea, ma declar vinovat, mai ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)