avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de tâlhãrie.Declarație falsã, mãrturie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de tâlhãrie.Declarație falsã, mãrturie mincinoasã.

Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o lada peste nas , spargandu-i nasul atunci x i-a dat un dos de palma spargandu-i arcada dupa care a plecat acasa . Y i-a facut plangere penala acuzandu-l de talharie (NU I-A FACUT NIMIC ALTCEVA IN AFARA DE DOSUL DE PALMA)Tin sa precizez ca exista martori care au vazut totul dar care inca nu au fost chemati la declaratii.Intrebarea mea este cum as putea sa demonstrez ca y a depus marturie mincinoasa si unde as putea sa o reclam ? Va rog mult ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: clau32 , utilizator 16:06, 31 Martie 2015
Daca dvs suntet x,cu ocazia audierii in cadrul cercetarii plangerii formulate de catre y urmeaza sa prezentati varianta dvs de succesiune a evenimentelor,urmand a sublinia existenta de martori,pe care sa ii nominalizati si sa solicitati audierea acestora
x a fost arestat pt 29 de zile iar pe 2.10 i-a fost prelungit mandatul conform :art. 148 lit. f C.p.p. problema este ca avocatul il sfatuieste sa recunoasca fapta (adica sa recunoasca ceea ce NU a facut)pt a i se scade din pedeapsa,lucru ce nu mi se pare normal atata timp cat exista martori ...
Cu privire la tâlhărie, ar trebui probată fapta. Este delicat în lipsă de probe și, într/adevăr, recunoașterea faptei ( așa cum ar fi descrisă în rechizitoriu, ) ar conduce la reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzută de lege pentru infracțiunea respectivă. Dacă nici victima nu poate dovedi că a fost tâlhărită, nu ar trebui să existe această încadrare juridică, ci doar cea rezultată din conținutul certificatului medico/legal și din probatoriul administrat .Martorii ar fi absolut necesari, și pentru că dvs. trebuie să probați că ați fost agresat .Ați putea invoca provocarea, starea de ebrietate, la o adică, pentru a beneficia de eventuale circumstanțe atenuante.
victima a declarat ca a fost luata la bataie cu pumnii si picioarele , lucru care nu este adevarat (sustinut si de martorii care momentan nu au fost citati) in acest caz eu ca sotie(concubina) a inculpatului as putea sa o acuz de marturie mincinoasa si din aceasta cauza trebuie sa cresc singura 2 copii unul de 5 ani si altul de 4 luni ?
Nu puteţi dvs. să faceţi acest lucru şi nici nu este posibilă acuzaţia de mărturie mincinoasă decât împotriva persoanelor care au calitatea de martori în cauză. Orice ar fi declarat victima ar trebui probat.Soţul dvs. va trebui să se apere dacă victima va face dovada celor invocate de victimă, iar acest lucru se poate face prin depoziţia martorilor.

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Am o fost citat ca martor utilizatorxyz utilizatorxyz Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi cercetasa cercetasa daca intr un dosar penal martorii partii vatamate isi schimba declaratia in favoarea inculpatului ce consecinte sunt? (vezi toată discuția)