avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa?

mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si din declaratiile de la dosar,deoarece pe baza acestor declaratii mincinoase sotul meu este arestat preventiv de 3luni si adevaratul vinovat nu vrea sa-si recunoasca fapta
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:09, 5 Iunie 2010
Puteti depune plangere penala la Parchet pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, daca , bineinteles detineti probe.


marturiile respective nu sunt suficiente daca probati pre-existenta unei stari de dusmanie intre sotul dvs si respectivii martori. Este bine ca avocatul dvs sa informeze procurorul si chiar instanta care judecata prelungirea starii de arest preventiv despre acest lucru.

sunteti sigura ca nu mai exista si alte probe materiale in afara acelor marturii?
Daca cele relatate de dvs,sunt sustinute de probe,avocatul inculpatului(sotului) trebuie sa formuleze plangere penala pentru marturie mincinoasa impotriva respectivelor persoane.
Totusi,banuiesc ca declaratiile de martori se coroboreaza si cu alte probatorii administrate in cauza
va rog mult sa imi aratati cum sa formulez plangerea pt marturie mincinoasa ca sa le fac martorilor care sunt impotriva sotului meu
nu mai sunt alte probe sunt sigura doar ca sotul meu dupa scandalul ce a avut loc a plecat din tara la vreo cateva zile si acum il acuza procurorul ca s-a sustras cercetarilor penale toporul cu care a fost lovita victima nici nu a fost gasit adevaratul vinovat a plecat cu el

Alte discuții în legătură

Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)
Am atras degeaba atenția asupra unor declarații mincinoase. ce pot face, cui să-i cer ajutor? ilaenucamar ilaenucamar trăim în România ,stat de drept în care potrivit Constituției sunt prevazute drepturile cetățenilor acestei tarii . E doar o mare minciuna ! am atras ... (vezi toată discuția)
De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci cand depun marturie? ionescuioanamaria ionescuioanamaria De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci la procese dupa ce au depus marturie? Oare de ce se numesc avocati, judecatori si procurori, daca nu ... (vezi toată discuția)