avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am o fost citat ca martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am o fost citat ca martor

Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa .Ce ar trebuie sa scriu in declaratie ca sa nu influenteze prea mult ancheta ? Mentionez faptul ca toti eram in stare de ebrietate.
Cel mai recent răspuns: utilizatorxyz , utilizator 13:24, 24 Octombrie 2012
Pentru a preintampina situatii neplacute ,eventual sa fiti obligat sa suportati consecintele nedeclararii adevarului,se impune sa precizati succesiunea de evenimente la care ati fost martor.
Aveti totodata dreptul sa declarati ca datorita starii in care va aflati la momentul producerii evenimentului ,nu va mai amintiti circumstantele care au generat incidentul
Eu m-am uitat un pic in codul penal Art. 49 si am ales sa scriu ca ma aflam in stare de betie completa produsa de alcool si nu imi mai amintesc nimic din toate cele intamplate. Este in regula asa ? Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
utilizatorxyz, utilizator
Nu este in regula daca mintiti.
Nu aveti dreptul sa mintiti si nici sa omiteti a declara ceea ce ati vazut.

Daca sunteti prieten cu amandoi adevarul imi pare a fi cel mai corect punct de abordare a problemei.
Daca mintiti il veti incurca pe unul dintre ei...si posibil ca acesta sa va devina dusman.
Daca tot poate exista riscul sa va faceti un dusman ar fi de preferat sa spuneti adevarul pentru ca in caz contrar se va supara agresatul.
Va multumesc , o zi buna va doresc!
Concluzia este sa spuneti adevarul pentru ca agresorul va poate fi prieten doar pe perioada procesului iar cel agresat chiar daca nu va mai fi prieten dupa proces macar ati spus adevarul cand ati jurat pe biblie.

Alte discuții în legătură

Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)
Re:intrebare referitor la o declaratie mincinoasa:answer bogdannecro bogdannecro buna ziua.numele meu e bogdan, am 21 de ani, si am si eu o mare problema...defapt nelamurire.in urma cu aprox.2 luni in urma, eram la o petrecere.se intampla ... (vezi toată discuția)
Martor ContSters22096 ContSters22096 intre X si Y a existat o altercatie ... de fata era si Z. X a formulat plangere penala impotriva lui Y, Y declarand la politie ca nu l-a lovit pe X. ... (vezi toată discuția)