avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martori mincinosi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martori mincinosi

daca intr un dosar penal martorii partii vatamate isi schimba declaratia in favoarea inculpatului ce consecinte sunt?
Cel mai recent răspuns: cercetasa , utilizator 15:05, 16 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Consecintele decurg in functie de celelalte probe ce mai sunt la dosar. Daca martorii sunt singura proba, atunci inculpatul poate fi achitat conform dispozitiilor art.10 lit. a cod pr. pen.
Daca exista si alte probe ( alti martori, certificat de expertiza medicala, etc.) din care prin coroborare se poate trage concluzia vinovatiei inculpatului ,pot sa nu apara alte consecinte in afara celor legale: stabilirea vinovatiei inculpatului si posibilitatea repararii prejudiciului cauzat de acesta.
Daca vreti sa va referiti la marturia mincinoasa, aceasta trebuie probata,infractiunea respectiva avand ca latura subiectiva numai intentia.
Cu stima !
Le faceti o plangere penala pt marturie mincinoasa.
deci martorii nu pot fi pedepsiti? pentru ca au declarat in instanta ca au fost pacaliti de catre partea vatamata sa spuna ca au fost martori la o bataie in cazul acesta? martorii fiind si rude - cumetri cu partea vatamata.
Faceti ce va spuen Dna avokitten. Sunt curios daca este legal sa depuna marturie rudele oricarei parti.
s a notat la doamna judecator ca martorii partii vatamate sunt rude si au fost audiati.
pentru expertiza i se fac si analize la nas partii vatamate ,radiografii sau doar actele din seara cand s a dus la medicul legist pentru a lua CM.
Partea vatamata are 12 zile CM si l a vreo 3 luni a mai obtinut 14 zile spunand ca au aparut complicatii si s a operat la nas.
nu i suspect ????? ce sa fac sa demonstrez ca a dat bani sa l obtina pe al 2 CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre martori. ContSters75393 ContSters75393 Se pot considera martori valabili intr-un proces penal : -amanta ,o verisoara de gradul I si tatal acesteia din urma ? In plingerea de la politie si in ... (vezi toată discuția)
Martori cercetasa cercetasa daca martorii partii civile intr un dosar penal pt. vatamare corporala se demonstreaza ca mint adica martorii inculpatului au dreptate .ce se ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cercetasa cercetasa acuzat de vatamare corporala. daca pot demonstra ca am fost provocat de cel care ma acuza de vatamare ce sanse am??? el s a constituit parte civila si mi ... (vezi toată discuția)