avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martori

daca martorii partii civile intr un dosar penal pt. vatamare corporala se demonstreaza ca mint

adica martorii inculpatului au dreptate .ce se intampla??????


am cerut si expertiza pt.CML asteptam rezultatul.

s a demonstrat si ca partea civila a provocat bataia

e vorba de o bataie si un nas rupt zice partea civila !!!!!!

vedem ce zice expertiza .


CML are 12 -14 zile si la trei luni a mai scos 12 zile
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 23:40, 9 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
k am inteles
dar pe mine ca inculpat cu ce ma ajuta in dosar
Nu este vorba despre art.292 - falsul de declaratii, ci despre art.260 - marturia mincinoasa.Daca sunteti sigur ca se probeaza ca martorii au fost mincinosi, cereti instantei sa se sesizeze cu privire la savarsirea acestei infractiuni.Dar vedeti ca "minciuna" lor nu se poate proba doar cu marturia celorlalti, trebuie sa reiese cu certitudine din coroborarea probelor.In al doilea rand, privitor la fapta dedusa judecatii, sa u confundati scuza provocarii cu legitima aparare, pt.ca sunt doua chestiuni distincte si nu conduc la aceeasi finalitate.Ambele trebuie demonstrate, dar scuza provocarii nu conduce la achitarea inculpatilor.Ar fi trebuit sa faceti si dvs.plangere impotriva p.vat., daca a fost o bataie, sau poate mergea o schimbare de incadrare juridica in incaierare(art.322,c.pen.).Banuiesc ca aveti avocat, consultati-l si va poate ajuta (trebuie sa gaseasca solutii, daca l-ati angajat).
a depus si avocatul meu o plangere pt. loviri si alte violente dar am descoperit ca afost depusa mai tarziu cu o zi ceea ce inseamna ca partea civila a fost scos de sub urmarirea penala .

am descoperit acest lucru la judecatorie cand am pus alt avocat

legitima aparare nici vorba

a fost o bataie intre 2 vecini

la fata locului nu au fost martori si el si a pus martori 4 cumetri de ai lui

declaratiile lor fiind in contradictoriu una cu alta
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Martori mincinosi cercetasa cercetasa daca intr un dosar penal martorii partii vatamate isi schimba declaratia in favoarea inculpatului ce consecinte sunt? (vezi toată discuția)
Articolul 180 - lovirea sau alte violenþe cib3rthug cib3rthug Salut , Am fost chemat la politie pentru o declaratie ca raspuns a depunerii unei plangeri impotriva mea.In seara precedenta l-am lovit pe un baiat cu palma ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)