avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martori

daca martorii partii civile intr un dosar penal pt. vatamare corporala se demonstreaza ca mint

adica martorii inculpatului au dreptate .ce se intampla??????


am cerut si expertiza pt.CML asteptam rezultatul.

s a demonstrat si ca partea civila a provocat bataia

e vorba de o bataie si un nas rupt zice partea civila !!!!!!

vedem ce zice expertiza .


CML are 12 -14 zile si la trei luni a mai scos 12 zile
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 23:40, 9 Februarie 2010
Cercetasa a spus clar ca este vorba de martorii din proces si nu de partea vatamata.In cazul infractiunii de fals in declaratii este vorba despre altceva, adica despre declaratii date de o persoana unor institutii (altele decat instantele de judecata),ex: declaratia de interese data de demnitari, explicatiile teoretice ale infractiunilor nu-si au rostul aici, cine nu este lamurit poate consulta cursurile de drept penal - partea speciala.
Cercetasa, daca s-au batut doar cei 2 vecini, unul cu altul, pica treaba cu incaierarea. Marturia mincinoasa nu se constata doar din contradictorialitatea declaratiilor acelor martori, ar fi o sansa daca, audiati la parchet au spus ceva, iar in instanta altceva si poti proba cu "alti martori" ca au mintit si prima si a doua oara, dar daca zici ca nu au fost de fata, de unde stiu ei ce s-a intamplat? Daca au declarat ca au fost prezenti la incident, incearca sa probezi ca erau altundeva la acel moment.Sunt multe, poate cel de-al doilea avocat te va ajuta mai mult ca primul.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori mincinosi cercetasa cercetasa daca intr un dosar penal martorii partii vatamate isi schimba declaratia in favoarea inculpatului ce consecinte sunt? (vezi toată discuția)
Articolul 180 - lovirea sau alte violenþe cib3rthug cib3rthug Salut , Am fost chemat la politie pentru o declaratie ca raspuns a depunerii unei plangeri impotriva mea.In seara precedenta l-am lovit pe un baiat cu palma ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)