avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de tâlhãrie.Declarație falsã, mãrturie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de tâlhãrie.Declarație falsã, mãrturie mincinoasã.

Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o lada peste nas , spargandu-i nasul atunci x i-a dat un dos de palma spargandu-i arcada dupa care a plecat acasa . Y i-a facut plangere penala acuzandu-l de talharie (NU I-A FACUT NIMIC ALTCEVA IN AFARA DE DOSUL DE PALMA)Tin sa precizez ca exista martori care au vazut totul dar care inca nu au fost chemati la declaratii.Intrebarea mea este cum as putea sa demonstrez ca y a depus marturie mincinoasa si unde as putea sa o reclam ? Va rog mult ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: clau32 , utilizator 16:06, 31 Martie 2015
Ce prezentati aici cred ca este versiunea dvs, situatia de fapt cred ca este total alta, mult mai complexa, apararea se face dupa ce se cunoaste in amanunt dosarul, faptul ca a fost arestat si mai departe s-a prelungit masura arestarii, presupune ca au existat probe sau indicii temeinice ca a savarsit respectiva infractiune iar temeiurile care au determinat arestarea initiala au impus in continuare privarea de libertate, daca prezentarea dvs totusi una este reala, nu trebuia sa se ajunga aici.
Daca persoana este arestata preventiv se pare ca exista probe.
Daca avocatul vrea sa recunoasca probabil ca a vazut probele.
Doar avocatul inculpatului va poate lamuri deoarece noi nu am vazut dosarul.
Daca partea vatamata isi schimba declaratia si recunoaste ca a mintit ,ca ii pare rau pentru cele intamplate si ca a declarat "la nervi" inculpatul iese de sub urmarirea penala?
Dupa 5 luni de arest preventiv, a fost achitat de judecatoria sector 1, s-a facut apel, partea vatamata a fost cercetata pt marturie mincinoasa, la apel si-a schimbat declaratia (este a 3-a oara cand o schimba), dupa 7 luni in libertate l-au condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare, am facut revizuire iar pe 03.04.2015 asteptam pronuntarea.Partea vatamata are si ea(impreuna cu sotul ei) dosar pentru favorizarea faptuitorului si sper sa o bage si la marturie mincinoasa deoarece atunci cand au depus marturie ei erau casatoriti dar au spus ca sunt doar simple cunostinte (angajat si angajator) lucru descoperit si de cei de la judecatorie :
- " se va emite adresă către Directia de Evidenta Informatizata a Persoanei in vederea comunicarii fişelor individuale ale inculpatilor"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Am o fost citat ca martor utilizatorxyz utilizatorxyz Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi cercetasa cercetasa daca intr un dosar penal martorii partii vatamate isi schimba declaratia in favoarea inculpatului ce consecinte sunt? (vezi toată discuția)