avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat pe nedrept

sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 amici pe o suma mica,unul dintre ei si a dorit telefonul inapoi si la intoarcere spre casa am fost implicat in ai acorda ajutor in recuperarea telefonului.partea vatamata ne a reclamat la politie ca i am sustras o suma de bani si telefonul.ne am trezit acasa cu mandat de perchezitie de unde a ridicat telefonul cu pricina din casa amicului.eu nefiind in tara am aflat ca amicul este arestat.ma intreb ce pot face?cei de la politie au amenintato pe mama mea ca si eu voi fi arestat.ma puteti indruma ce pasi pot face?avocatii contactati sunt destul de sceptici in a mi d aun raspuns.eu urmez a ma prezenta la procuratura pt declaratii.partea vatamata vine zilnic la parintii mei si solicita o suma enorma pt a si schimba declaratia.cine ma poate ajuta va rog.
mama mea urmeaza a se prezenta la avocat cu o plangere care sa o depuna la procuror, prin care arata si prin martori ca ,,victima,, a venit de nenumarate ori la ea pt solicitarea sumei de bani pt asi schimba declaratia.eu sunt sofer pe tir,urmez sa revin in tara,am inteles ca un martor si amicul arestat au declarat ca nu am sustras nici o suma de bani-de altfel asa a si fost .victima e o persoana care are un renume pe raza localitatii pt genul acesta de actiuni.nu inteleg totusi de ce politia a sarit peste audirea noastra a 2 zi de la incident.de ce au mers direct pe perchezitie.....a fost un banal schimb de telefon de pe urma caruia amicul meu nu a fost multumit si a solicitat ,,victimei,,sa i restituie telefonul.eu unul o incadrez ca o ,,incaierare..-mult zis intre prieteni.e posibil ca cei de la politia respectiva sa l fi sfatuit sa procedeze astfel....nu mi explic insa....suntem oarecum nevinovati .partea mea de vina e ca am tinuto pe,,victima.. pt ca prietenul meu sa si recupereze telefonul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
pauldorin87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:50, 30 Septembrie 2011
Probabil sunteti acuzat de furt sau talharie, cu prietenul dvs, care deja este arestat preventiv in aceasta cauza.
Angajati urgent un avocat inca din faza de UP si cand va prezentati la prima declaratie.
Nu trebuie sa dati nici o suma de bani partii vatamate, deoarece retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala pentru aceste infractiuni de care sunteti acuzat
Succes!
am fost implicat in ai acorda ajutor in recuperarea telefonului


acel mic ajutor se cheama talharie.

recomandare: nu dati nicio declaratie. contabilizati cu precizie fiecare vizita la parinti, rugati-i sa inregistreze toate convorbirile cu "victima".
Ce face "victima" se cheama şantaj.
Doar că va fi foarte greu să îl dovediţi.

Trebuie mers la procuror pentru flagrant.
Sa mearga parintii. Poate fi si o mica inscenare la mijloc din partea "victimei" pentru a solicita colaborarea neintentionata a politiei/parchetului la extorsiune.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Da, ajutorul acela dat poate duce la infractiunea de talharie.
Cel mai bine ar fi sa va prezentati singur la politie si insotit de avocat.
Daca nu ati fost in tara si nu v-ati sustras de la urmarirea penala exista si posibilitatea sa fiti cercetat in stare de libertate.
Nu cunosc insa toate detaliile cazului si ce probe exista la dosar cat sa va dovedeasca sau nu vinovatia.
Doar avocatul pe care il veti contacta si plati poate discuta cu atentie cu dvs. si sa va sfatuiasca in concret.

Daca va solicita bani pentru retragerea plangerii nu este vorba de santaj in sensul legii penale (dupa parerea mea).
Insa, nu isi poate retrage plangerea penala.Sau, chiar daca declara ca isi retrage plangerea nu se vor produce efecte juridice.
Nu are dreptul sa isi schimbe declaratia intr-un mod mincinos.Va raspunde penal...
Pe de alta parte, daca sa zicem ar fi functionala situatia cu schimbarea declaratiei la politie ce se va intampla cu cel arestat?
Ar trebui sa existe si ipoteza ca ar trebui sa fie pus liber de instanta.
Acesta ar cerere daune...etc...

avocat Claudiu Lascoschi
Daca exista dovezi impotriva dvs. e cam problema.Fapta constituie talharie iar victima nu-si poate retrage declaratia .Pretinderea unei sume de bani nu constituie santaj, insa oricum se poate constitui parte civila in procesul penal , iar pe aceasta cale solicita despagubiri si daune morale.Repet, veti fi pasibil de raspundere penala in conditiile in care exista dovezi temeinice impotriva dvs.Arestarea nu poate avea loc oricum, ci doar in condiii strict stabilite de lege, de exemplu, daca lasarea dvs. in libertate in timpul judecatii prezinta pericol public sau, daca exista indicii cum ca vreti sa va sustrageti de la urmarirea penala sau de la judecata.
Daca se prezinta la politie de bunavoie si insotit de avocat ar putea avea sanse sa se respinga propunerea de arestare preventiva si sa fie cercetat in stare de libertate.

Daca nu se prezinta se poate emite si mandat de arestare in lipsa...

Adica cand veti intra in tara veti fi arestat.
Ar trebui sa va angajati avocat care sa se intereseze care este situatia si daca s-a cerut sau nu arestarea in lipsa.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat pe nedrept .... pauldorin87 pauldorin87 fapta=talharie (la intoarcere discoteca) prezenti=4 persoane 1=parte vatamata stare avansata ebrietate 2=faptuitori stare ebrietate 1= martor sofer ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)