avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie in doi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie in doi

la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv unul dintre ei vrea sa isi ia fapta asupra lui se poate?celalalt scapa??/cum trebuie procedat in fata instantei??
va multumes
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:11, 9 Februarie 2010
Nu cred ca scapa celalalt daca deja exista probe.
Degeaba ia unul totul asupra lui, daca celelalte probe (martori etc.) demonstreaza ca au participat amandoi.
Cel mai bine sa isi ia un avocat specializat in penal, care, dupa studierea faptelor, va sti sa ii indrume ce sa faca.
pai nu are martori nu are nimic decat plangerea care a depuso si nu are zile de spitalizare ,dar pe cautiune nu se poate iesii???iar partea vatamata vrea sa se impace cu ei.ce trebuie sa se faca sa poata scapa??/dar daca unul ia asupra lui totul iar partea vatamata spune in fata instantei k era un pic ametit si ca celalalt nu a participat si doar a crezut asta ca stia ca acestia erau prieteni se poate schimba ceva ???
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
geo4ever@yahoo.com, utilizator
Daca fapta a fost incadrata la art. 211 alin. 2^1 Cod penal, daca persoana vatamata isi retrage plangerea, impacarea lor nu inlatura raspunderea penala. Infractiunea se va lua in continuare in considerare, iar faptuitorii vor fi pedepsiti, daca instanta va considera ca probele ii incrimineaza.
Totusi ii ajuta putin ca persoana vatamata isi va retrage plangerea, se va lua in considerare ca circumstanta atenuanta.

Poate daca acea persoana spune ca s-a inselat in privinta identitatii faptuitorilor, ca nu erau ei sau ca era sub influenta alcoolului ( sau ceva de genul acesta) si nu si-a dat seama ce s-a intamplat, de fapt a cazut si s-a lovit si nu avea nici un ban la el.....de aceea v-am sfatuit sa isi ia un avocat, acesta va sti ce sa ii sfatuiasca, mai ales ca vor sa se impace.
Impacare la talharie nu merge... Nici retragerea plangerii nu are nici un efect.

Alte discuții în legătură

Complice talharie adina.adina adina.adina Buna seara!Va rog daca se poate sa-mi acordati parerea dumneavoastra la urmatoarea problema:3 tineri au batut si furat un taximetrist,ora 22.30 aprox.,in afara ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)