avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie in doi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie in doi

la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv unul dintre ei vrea sa isi ia fapta asupra lui se poate?celalalt scapa??/cum trebuie procedat in fata instantei??
va multumes
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:11, 9 Februarie 2010
Pedeapsa pt. adulti este de 7-20 ani, ca s-a modificat articolul in 2002! Pt. minori, jumatate. DACA SE POARTA BINE, COLABOREAZA SI FAC TOTUL CA SA REPARE PREJUDICIUL, pot lua cu suspendare, nu daca perseveraza in infractionalitate. Deci, grija mare! (Suspendare se poate da pt. pedepse sub 4 ani.)
Pentru infractiunea de talharie savarsita in aceasta modalitate se aplica pedeapsa cu executare in marea majoritate a cazurilor.
Trebuie ca apararea sa convinga instanta sa se aplice cu suspendare.
Poate face apel parchetul si sa se admita apelul acestuia.Este un drum lung...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice talharie adina.adina adina.adina Buna seara!Va rog daca se poate sa-mi acordati parerea dumneavoastra la urmatoarea problema:3 tineri au batut si furat un taximetrist,ora 22.30 aprox.,in afara ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)